Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Palác prezradil detaily o narodení bábätka Kate a Williama!

Princ William a Kate Zobraziť galériu (7)
Princ William a Kate (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Britský princ William a jeho manželka Kate očakávajú prvé dieťa v polovici júla. Keďže väčšina sveta sa zaujíma o narodenie budúceho monarchu, predstavitelia kráľovského paláca Clarence House zverejnili časť plánov manželov.

Mnoho podrobností je však stále utajovaných. Kate sa nedávno niekoľkokrát ukázala na verejnosti, ale podľa očakávania sa bude v posledných týždňoch tehotenstva držať v ústraní.

Tlačová agentúra AP prináša najnovšie informácie o dieťati, ktoré sa stane po príchode na svet v poradí tretím následníkom britského trónu.

1. Bude to kráľ či kráľovná? - Predstavitelia kráľovského paláca Clarence House to nepovedia. A nie preto, že sú diskrétni, ale preto, že Kate a William si to nedali zistiť. Nemajú to ani v pláne.

"Nepoznajú pohlavie dieťaťa a rozhodli sa to nezisťovať," povedal nemenovaný predstaviteľ kráľovského paláca.

2. Bude sa William nervózne prechádzať po chodbe, alebo bude v pôrodnej sále? - Podľa predstaviteľa má William "rozhodne v úmysle byť pri pôrode". Kate má rodiť v Lindo Wing, súkromnom krídle nemocnice St. Mary Hospital v centre Londýna. V tejto nemocnici sa narodili aj William a jeho mladší brat princ Harry.

3. Kto bude niesť zodpovednosť za pôrod? - Hovorca informoval, že lekársky tím bude viesť kráľovský gynekológ Dr. Marcus Setchell.

4. Dozvie sa verejnosť, keď Kate prijmú do pôrodnice? - Predstavitelia paláca Clarence House uviedli, že také oznámenie nevydajú. Verejnosť bude informovaná, až keď sa Kate zabýva v nemocničnej izbe v prvých štádiách pôrodu, čo podľa predpokladu bude do hodiny od jej príchodu do nemocnice.

5. Ako ľudia budú vedieť, že sa už narodil dedič trónu? - Pôjde o zmes tradície a nových sociálnych médií. Kráľovský pobočník vyjde z nemocnice s podpísanou úradnou správou na kancelárskom papieri s hlavičkou Buckinghamského paláca, oficiálneho sídla britskej kráľovnej Alžbety II. Správu odovzdá predstaviteľovi, ktorého odvezú do paláca. Tam dokument umiestnia na stojan na očiach verejnosti pred budovou. Zároveň s umiestnením správy dajú oznam aj na internetovú sociálnu sieť Twitter a oficiálne budú upovedomené médiá. Dokument bude uvádzať pohlavie dieťaťa, váhu a čas narodenia.

6. A meno dieťaťa? - Len brzdite. Predstavitelia paláca uviedli, že nevedia, ako rýchlo bude vybraté meno. Keď sa narodil William, prešiel týždeň, kým oznámili jeho meno.

7. Návštevné hodiny? - Členovia kráľovskej rodiny a rodiny Middletonovcov pravdepodobne prídu do pôrodnice, ale kráľovná Alžbeta podľa očakávania nenavštívi nemocnicu, pretože bude na svojej letnej dovolenke v sídle Balmoral v Škótsku.

8. Kde bude ocko? - William má v pláne vziať si dva týždne rodičovskej dovolenky a potom sa vrátiť k armádnym povinnostiam ako pilot pátracej a záchrannej helikoptéry vo Walese.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu