Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Luxusný pôrod vojvodkyne Catherine: Bude ležať v tomto snobskom apartmáne!

Izba v nemocnici St. Mary Zobraziť galériu (4)
Izba v nemocnici St. Mary (Zdroj: youtube, the sun, eonline.com )

LONDÝN - Kate, manželka britského princa Williama, má údajne porodiť už 13. júla a celý svet netrpezlivo upiera zrak na súkromné krídlo Lindo nemocnice St. Mary v Londýne, kde sa má kráľovský potomok narodiť. Náklady na izbu v tomto zdravotníckom zariadení síce nie sú vôbec malé, ale novopečené mamičky v nej majú zabezpečený nebývalý luxus. A čo to všetko stojí?

Kate pokračuje v tradícii princeznej Diany, ktorá svojho syna Williama porodila v roku 1982 práve v nemocnici St. Mary. V tej dobe išlo o radikálnu voľbu, keďže odmietla zostať v kráľovskej rezidencii a zvolila si zdravotnícke zariadenie určené aj pre "plebs".

Luxusný pôrod vojvodkyne Catherine:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Finančné zázemie záujemkýň však aj v tomto prípade musí byť značné, pretože nie každá budúca mamička by si mohla dovoliť to, čo vojvodkyňa z Cambridge. V cene sú totiž zarátané okrem práce odborníkov aj služby šéfkuchára, čerstvé kvety každý deň či hrubé závesy, ktoré dávajú prominentným dvojiciam úplne súkromie.

Luxusný pôrod vojvodkyne Catherine:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Podľa portálu eonline.com je každá izba vybavená televízorom so satelitným príjmom, rádiom, trezorom, nočným telefónom, internetovým pripojením a chladničkou. Pacientky majú tiež možnosť výberu z dennej tlače každé ráno. Hotelový tím poskytne rozsiahle a výživné menu na základe požiadaviek jednotlivca a nechýba ani obsiahly vínny lístok. Novopečení rodičia dostanú na oslavu pohárik šampanského a "zničení" oteckovia môžu uľahnúť do pohodlného relaxačného kresla.

Britské noviny The Guardian uviedli, že záloha za noc v nóbl izbe v krídle Lindo činí 5500 libier (cca 6450 eur). Denník The Sun napísal, že prvá noc bez komplikácií vyjde manželský pár na 6265 libier (cca 7280 eur) a každá ďalšia na 2200 libier (cca 2560 eur). Za tri noci by sa tak mohol dopracovať až k sume vyše 10-tisíc libier, a to ešte nie je známe, či si vezme iba jeden "apartmán".

Luxusný pôrod vojvodkyne Catherine:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: youtube, the sun, eonline.com )

Potomok Kate a Williama sa stane tretím v poradí v nástupníctve na trón a štastná rodina ho bude vychovávať v 21-izbovom byte v Dianinom bývalom domove Kensingtonskom paláci, ktorý prechádza prestavbou za milión libier.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu