Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Beyoncé priznala playback: Kajá sa a sľubuje nápravu!

Beyoncé spievala na inaugurácii amerického prezidenta Baracka Obamu na playback Zobraziť galériu (7)
Beyoncé spievala na inaugurácii amerického prezidenta Baracka Obamu na playback (Zdroj: SITA)

WASHINGTON - Spevácka hviezda Beyoncé bude na 47. ročníku Super Bowlu - finále Národnej ligy v americkom futbale (NFL), ktoré sa bude konať v nedeľu 3. februára v New Orleanse, spievať naživo. Sľúbila to na štvrtkovej tlačovej konferencii.

Tridsaťjedenročná speváčka čelila v ostatných dňoch kritike za to, že 21. januára na inaugurácii amerického prezidenta Baracka Obamu spievala na playback. Aby ale novinárom dokázala, že americkú hymnu ovláda, zaspievala ju naživo hneď na úvod tlačovej konferencie. Beyoncé uviedla, že je perfekcionistkou, na vystúpenia sa dôkladne pripravuje, no pred inauguráciou na skúšanie s orchestrom nemala dostatok času, a preto zvolila vystúpenie na playback.

"Bol to priamy prenos a pre mňa veľmi, veľmi dojímavá šou a jeden z momentov, na ktorý som najviac hrdá, no a zásluhou počasia, prekladania a takmer žiadnej zvukovej skúšky som nebola pripravená podstúpiť také riziko. Bolo to o prezidentovi a jeho inaugurácii a ja som chcela, aby bol pyšný, a preto som sa rozhodla pre prednahratú skladbu, čo je v hudobnom priemysle celkom bežné, a som hrdá na svoje vystúpenie," povedala. Na otázku týkajúcu sa vystúpenia s Destiny's Child odmietla odpovedať. "Teraz vám nemôžem povedať žiadne detaily. Je mi to ľúto," povedala speváčka.

Beyoncé na Super Bowle vystúpi počas polčasovej prestávky. Alicia Keys na podujatí zaspieva americkú hymnu a Jennifer Hudson pieseň America the Beautiful so zborom newtonskej Sandy Hook Elementary School. Súčasťou televízneho programu budú aj vystúpenia kapiel OneRepublic a Matchbox Twenty. V Super Bowle sa na štadióne Mercedes-Benz Superdome stretnú tímy San Francisco 49ers a Baltimore Ravens.

Beyoncé odštartovala hudobnú kariéru v roku 1997 ako členka skupiny Destiny's Child, neskôr sa vydala na sólovú dráhu. Na svojom konte má štyri sólové štúdiovky - Dangerously In Love (2003), B'Day (2006), I Am... Sasha Fierce (2008) a 4 (2011), pričom so všetkými dobyla americký rebríček Billboard 200.

Jedna z najlepšie zarábajúcich interpretiek na svete má na konte už 16 cien Grammy, pričom tri z nich získala ešte ako členka Destiny's Child, ostatné ako sólová speváčka. Medzi jej najväčšie hity patria skladby Crazy In Love, Baby Boy, Me, Myself And I, Listen, Irreplaceable, If I Were A Boy, Halo či Single Ladies (Put A Ring On It). Jej manželom je rapper Jay-Z, s ktorým má ročnú dcérku Blue Ivy. Informácie pochádzajú z agentúry Reuters a archívu agentúry.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu