Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Drsná spoveď Džejára z Dallasu: Päť fliaš šampusu denne a tvrdé drogy!

Larry Hagman svoju pečeň Zobraziť galériu (10)
Larry Hagman svoju pečeň "utopil" v pohárikoch šampanského, ktoré uňho denne tieklo potokom. (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES – Preskákal si toho naozaj dosť! Keď Larry Hagman (80) dostal ponuku zahrať si v nových častiach legendárneho seriálu Dallas, napriek vysokému veku a podlomenému zdraviu neodmietol. Starým zvykom však počas súčasného nakrúcania už neholduje. Kedysi totiž za jediný deň stiahol až päť fliaš šampanského. Bez toho, aby sa opil!

Ak by pôvodná pečeň Larryho Hagmana vedela rozprávať, zrejme by poskytla dosť námetov na hneď niekoľko románov. Vyslúžený osemdesiatnik sa totiž pred desiatkami rokov nijako nešetril. Hlavný hrdina pôvodných častí seriálu Dallas popíjal alkoholické bublinky ako malinovku. „Je pravdou, že som vtedy vypil päť fliaš šampanského denne, ale nikdy som nebol opitý. Usrkával som si po malých dúškoch od deviatej rána do deviatej večera. Za tých 12 hodín som dokázal stráviť naozaj veľa alkoholu, ale nikdy som to neprehnal,“ cituje predstaviteľa Džejára denník The Independent.

Počas rokov najväčšej slávy si ostrieľaný herec zaexperimentoval aj v oblasti zakázaných návykových látok. Z tejto skúsenosti si však neodniesol závislosť, ale skôr poučenie: „Pred takými 30 až 40 rokmi som vyskúšal drogy – raz peyote (droga získaná z kaktusového kvetu, pozn. red.) a asi štyri alebo päťkrát som užil LSD. Naučilo ma to veľa duchovných vecí a to, ako sa nebáť smrti.“

Keď prepukla hystéria okolo seriálu Dallas, Larry sa vraj cítil ako novodobý kráľ. Milovaný aj nenávidený v rovnakom meradle patril k najslávnejším ľuďom sveta, čo ho robilo naozaj šťastným. Napriek tomu už takmer 60 rokov zostáva verný svojej zákonnej polovičke Maj Axelsson, ktorej povedal „áno“ ešte v roku 1954. Jeho tajomstvo úspešného manželstva spočíva v oddelených kúpeľniach. A hoci nedávno zápasil s rakovinou, dnes sa cíti zdravý a plný energie. „Užívam veľa vitamínových piluliek a pred 17-imi rokmi mi transplantovali pečeň. Som osemdesiatnik s pečeňou 44-ročného muža, to pomáha,“ dodáva texaský magnát s humorom sebe vlastným.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu