Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Top pikošky zo života zosnulého Džejára: Toto ste o ňom určite nevedeli!

Larry Hagman Zobraziť galériu (7)
Larry Hagman (Zdroj: SITA)

TEXAS – Jeho súkromie je plné prekvapení! Larryho Hagmana (†81) síce preslávila rola zákerného ropného magnáta, jeho život bol však mimoriadne zaujímavý aj mimo kamier. Milovník alkoholu a drog sa vďaka svojmu pôžitkárstvu dopracoval až k transplantácii pečeni. Po jeho boku by ste sa však určite nenudili.

Až kým nás smrť nerozdelí! Tohto hesla sa seriálový Džejár Ewing striktne držal predovšetkým v spoločnosti svojej životnej lásky Maj Axelsson. Spoznal ju ako 23-ročný počas pobytu v Anglicku a zostal jej verný, až kým tento týždeň nepodľahol rakovine. Maj má švédske korene, na ktoré Larry patrične prihliadal. V rodnom meste svojej manželky totiž kúpil dom, aby v ňom každý rok mohli pobudnúť aspoň na pár dní. Svoju zákonnú polovičku neopustil ani po tom, čo jej diagnostikovali Alzheimerovu chorobu. Prenajal jej byt v susedstve svojho domu, aby sa o ňu nepretržite mohlo starať až päť ošetrovateliek. Hollywoodsky veterán svoju manželku nikdy nezranil aférami prepieranými v médiách a aj hlavnú úlohu v seriáli Dallas získal vďaka tomu, že ho nahovorila na kasting.

O stáliciach hereckého obsadenia legendárneho seriálu je známe, že sa ako priatelia stretávali aj v súkromí. Džejár a Bobby síce stvárňovali protichodné postavy bratov, no v skutočnosti Larry často navštevoval dom Patricka Duffyho už ako tínedžer ešte predtým, ako sa jeho kolega narodil. Úlohu v dráme o ropnom impériu mu neskôr ponúkol bez toho, aby Patrick vôbec tušil, s kým sa rozpráva.

O tom, že Larry mal šľachetné srdce, sa na vlastnej koži mohol presvedčiť, napríklad, Robert Downey Jr. Ten si od neho v roku 1996 chcel požičať nemalú sumu – stotisíc dolárov. Larry mu ale namiesto peňazí ponúkol, že zaňho zaplatí odvykaciu kúru v protidrogovom centre. Preňho pritom išlo doslova o omrvinky. Čiastku 75 – 100 tisíc dolárov dokázal v roku 1980 zarobiť už počas jedinej časti seriálu Dallas.

Ak by ste sa niekedy s Džejárom stretli osobne, príjemne by vás prekvapil jeho obrovský zmysel pre humor. Aj obyčajný autogram nerozdával fanúšikom len tak zadarmo. Ako protihodnotu vždy od nich žiadal zaspievanie pesničky alebo recitovanie básničky. S úsmevom na tvári zobral aj náročnú transplantáciu pečene. Zo žlčníkových kameňov si totiž nechal vyrobiť prsteň.

Predstavujete si Larryho ako gurmána so steakom na tanieri a s pohárom whisky? On sám by vám mäso nikdy nenaservíroval, pretože sa z neho stal vegetarián. Namiesto toho by vás ako zanietený motorkár povozil na svojom vyleštenom tátošovi značky Harley. Popritom by vás zabával historkami z čias, kedy slúžil pre Americké vzdušné sily. Čas si krátil tým, že pre ostatných vojakov v službe produkoval a režíroval predstavenia.

Je chvályhodné, že Larryho zväzok vydržal takpovediac do smrti. Sám totiž pochádzal z rozvráteného manželstva a s matkou si vybudoval vrúcny vzťah až po tom, čo zomrel jeho nevlastný otec.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu