Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Nepoučiteľný Pete Doherty: Opäť problémy s heroínom a crackom!

Pete Doherty Zobraziť galériu (8)
Pete Doherty (Zdroj: SITA)

BANGKOK - Britský muzikant, spisovateľ, herec, básnik a maliar Pete Doherty nastúpil na liečenie, na ktorom by sa mal zbaviť závislosti od drog, konkrétne heroínu a cracku.

"Peter opustil dom, lepšie povedané krajinu, a je na ceste na liečenie do Thajska. Včera večer odlietal z Heathrow a dnes ráno pristál v Thajsku. Prajeme mu veľa úspechov. Plánuje pokračovať na svojich nových piesňach pre album, ktorý je veľmi očakávaný," uvádza sa na webstránke albionrooms.com.

Bývalý člen formácie Libertines a Babyshambles už v apríli v rozhovore pre NME uviedol, že plánuje ísť na ďalšie liečenie. Ešte vo februári však v rozhovore pre periodikum The Independent povedal, že heroín si už nepichá. Hudobník si závislosť od heroínu liečil syntetickým opiátom na predpis, ktorý zmierňuje abstinenčné príznaky.

S drogami bojuje muzikant už niekoľko rokov. Dostal sa pre ne aj do väzenia. Naposledy to bolo za držbu kokaínu v súvislosti s úmrtím filmárky Robyn Whitehead. Odpykať si tam mal pol roka, no v júli 2011 ho predčasne prepustili po necelých ôsmich týždňoch od nástupu do výkonu trestu. V minulosti ho celkovo 26-krát obvinili z držby drog a aj v súčasnosti je za prechovávanie kokaínu v podmienke. Rodák z Hexhamu by sa mal už v piatok 6. júla naživo predstaviť na českom festivale Rock for People. Organizátori podujatia zatiaľ s Dohertym rátajú.

Najnovšie info: Doherty zrušil všetky koncerty, nepríde ani na Rock for People

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu