Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Shakira bojuje za vzdelanosť: V Cartagene pomáha s 36 miliónovým projektom

Speváčka sa má okrem iného zísť aj s americkým prezidentom Barackom Obamom. Zobraziť galériu (7)
Speváčka sa má okrem iného zísť aj s americkým prezidentom Barackom Obamom.

CARTAGENA - Popová hviezda Shakira v kolumbijskej Cartagene pomohla odštartovať vzdelávací projekt v hodnote 36 miliónov dolárov pre miestne deti. Tento projekt je súčasťou akcií sprevádzajúcich 6. celoamerický summit, ktorý dnes v Cartagene začne. Speváčka kolumbijského pôvodu, ktorá sa počas summitu má okrem iného zísť s americkým prezidentom Barackom Obamom, zaspieva počas úvodnej ceremónie hymnu svojej krajiny.

Keď sa Shakira objavila medzi obyvateľmi afro-kolumbijskej štvrti Ciudad Bicentenario na okraji Cartageny v spoločnosti kolumbijskej prvej dámy Maríu Clemencii Rodriguez, okamžite vyvolala značný rozruch.
 
Na vzdelávací projekt pod heslom "prvoradé veci na prvom mieste" vyčlenila kolumbijská vláda takmer 25 miliónov dolárov a zvyšok sumy poskytli súkromné ​​inštitúcie. Cieľom je postaviť 13 vzdelávacích stredísk pre 6260 školákov.
 
Zatiaľ čo summit sa sústreďuje na regionálnu integráciu a na boj proti biede a drogám, Shakira dúfa, že sa jej podarí lobovať v prospech sociálne znevýhodnených detí. To je tiež agenda jej "nadácie bosonohých" - Barefoot Foundation.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu