Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Ukončili vyšetrovanie smrti Whitney Houston: Čo zistila polícia?

Whitney Houston Zobraziť galériu (7)
Whitney Houston

LOS ANGELES - Polícia v stredu uzavrela vyšetrovanie smrti speváčky Whitney Houston s tým, že nešlo o trestný čin.

"Na základe výsledkov nášho vyšetrovania a preskúmania koronerovej správy sme usúdili, že nejde o čin trestného charakteru," uviedla polícia v Beverly Hills vo vyhlásení. "Vyšetrovanie sme oficiálne ukončili," dodala.

Polícia tiež zverejnila záznam rozhovoru jedného z členov hotelovej ochranky so záchrannou službou. Tomu zavolala žena, ktorá bola priamo v izbe so speváčkou. Operátor záchranky chcel, aby ho s ňou prepojili, pričom ju chcel telefonicky navigovať pri resuscitácii. To sa však nepodarilo, pretože podľa ochrankára im "tá žena stále skladala telefón". Tiež uviedol, že bola mimoriadne vystrašená.

Speváčku 11. februára bez známok života našiel jej asistent Raffles Van Exel. Houston ležala tvárou nadol vo vani, v ktorej bolo asi 30 centimetrov vody. Z vane ju vytiahol s pomocou osobného strážcu. Podľa zverejnených dokumentov speváčke z nosa tiekla krv. Vyšetrovatelia po príchode do izby našli lyžičku s bielym práškom, zrolovaný kúsok papiera a zrkadlo so stopami toho istého bieleho prášku, ktorý neskôr identifikovali ako kokaín. Okrem toho našli na mieste aj rozsypané tabletky, pozostatky cigariet a fľaštičky s liekmi na predpis.

Oficiálnou príčinou tragického úmrtia speváčky bolo utopenie, pričom išlo o dôsledok užívania kokaínu a ochorenia srdca. Štyridsaťosemročná Houston mala v čase úmrtia vo svojom tele aj marihuanu, antihistaminikum a ďalšie lieky. Pochovali ju 19. februára na cintoríne Fairview v mestečku Westfield v jej rodnom New Jersey. Na základe jej poslednej vôle zdedila všetok majetok jej jediná dcéra Bobbi Kristina Brown.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu