Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Bartošovej exmanžel Pomeje: Skončil s podmienečným trestom!

Jiří Pomeje Zobraziť galériu (4)
Jiří Pomeje (Zdroj: SITA,)

PRAHA - Český filmový producent Jiří Pomeje dostal od Obvodného súdu pre Prahu 2 za poškodzovanie veriteľa trest odňatia slobody na desať mesiacov s podmieneným odkladom na jeden rok. Českému Štátnemu fondu kinematografie podľa súdu spôsobil škodu 617-tisíc českých korún (v prepočte 24 779 eur). Okrem podmienky musí Pomeje škodu uhradiť.

Štátny fond poskytol Pomejemu bezúročnú pôžičku na nakrúcanie filmu Andělská tvář (2001), ktorú mal splatiť do 18 mesiacov od premiéry. Keď tak producent neurobil, mal podľa zmluvy previesť na fond práva na film. Namiesto toho ich ale previedol na inú firmu a zároveň časť svojich peňazí na svoju vtedajšiu manželku - herečku Michaelu Kuklovú. Týmto spôsobom znížil hodnotu svojho majetku, aby zabránil veriteľovi získať späť dlžobu.

Kauzu riešil súd už v roku 2009, podľa vtedajšej žaloby Pomeje spôsobil škodu vo výške osem miliónov korún. Sudca však vrátil prípad polícii na ďalšie prešetrenie. Tá preto nechala vypracovať nový znalecký posudok, ktorý škodu vyčíslil na spomínaných 617 tisíc korún. Jiří Pomeje sa podľa informácií webovej stránky iDNES.cz proti rozsudku odvolal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu