Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Whitney Houston sa comebacku nedožila: Zažiariť mala vo filme Sparkle

Whitney Houston
Whitney Houston

LOS ANGELES - Americká speváčka a herečka Whitney Houston, ktorá v sobotu zomrela vo veku 48 rokov, zažije posmrtne jednu premiéru - ako hviezda filmu Sparkle, ktorý je remakom rovnomenného snímku z roku 1976. Informoval o tom dnes denník Los Angeles Times.

Podľa jeho zdrojov Houston dokončila nakrúcanie filmu, ktorý sa - až mrazivo symbolicky - venuje talentovaným mladým muzikantom, ktorých život ničí závislosť. Houston, ktorá sama počas svojej kariéry opakovane čelila problému s drogami, pôsobila aj ako výkonná producentka snímky a pred viac ako desiatimi rokmi získala práva na pôvodný film. Remake sa nakrúcal vlani na jeseň a do kín má ísť tento rok v auguste.

V noci na dnešok producent Howard Rosenman novinárom povedal, že práve videl hrubý zostrih snímky. "Som absolútne v šoku," dodal. "Nemám tušenie, aký dopad to bude mať na Sparkle. Houston je v ňom neuveriteľne skvelá." Aby tragických okolností sprevádzajúcich tento snímok nebolo málo: Houston sa svojho času zverila, že do hlavnej úlohy Sparkle chcela mladú speváčku Aaliah. Musela ale plány a obsadenie prehodnotiť potom, čo Aaliah tragicky zahynula pri leteckom nešťastí v auguste 2001.

Pôvodný Sparkle rozprával príbeh sestier Williamsových, tria speváčok z Harlemu v 50. rokoch minulého storočia. Zároveň s tým, ako začínali mať úspechy, sa im život vymykal spod kontroly a jedna z nich nakoniec zomrela kvôli drogovej závislosti. 

V remaku, o ktorom sa predpokladá, že sleduje podobnú dejovú líniu, hrala Houston Emmu, matku sestier, ktorá je v ich plánoch skôr zráža, než povzbudzuje. Film je samozrejme do značnej miery postavený na hudbe, ale zatiaľ nie je známe, ako veľmi - a či vôbec - v ňom sama Houston spieva.

Remake filmu Sparkle mal Houston poslúžiť ako návrat na filmové plátno, na ktorom zažiarila v roku 1992 ako popová hviezda v snímke Osobný strážca s Kevinom Costnerom. O tri roky neskôr hrala v komédii Až si vydýchne a poslednú rolu dostala v roku 1996 v romantickom filme Kazatelova žena.

 

Informovali sme:

Fanúšikovia Whitney Houston jej exmanželovi: Môžeš za jej smrť!
Posledné vystúpenie Whitney Houston: Len dva dni pred smrťou!

Zosnulá speváčka Whitney Houston: Toto boli jej najväčšie hity!
Celebrity oplakávajú úmrtie Whitney: Žiadne slová, iba slzy
Whitney Houston bola skutočná hviezda: Presadila sa v hudbe, aj vo filmoch

Všetko o živote Whitney Houston nájdete TU!

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu