Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Speváčka Etta James zomrela v náručí svojich synov

Etta James Zobraziť galériu (6)
Etta James

LOS ANGELES - Legendárna bluesová speváčka Etta James zomrela v náručí svojich dvoch synov. Podrobnosti o tom, ako skonala, prezradili magazínu People.

"Stihol som jej povedať všetko, čo som potreboval. Povedal som jej, že ju mám rád a že bola úžasná matka, ktorú miluje aj jej sedem vnúčat," spomínal Donto James. Štyridsaťtriročný muž tiež vysvetlil, že aj keď speváčka už nedokázala rozprávať, naznačovala, že mu rozumie. "Spýtal som sa jej, či počula, čo som povedal, a ona zažmurkala a pozrela sa na mňa. Pritom predtým nereagovala," vysvetlil. Jeho brat Sametto James je podľa jeho slov na svoju matku veľmi hrdý a je jej vďačný. "Nechcel by som, aby zomrela inde ako v našom náručí," vyjadril sa.

Etta James vo veku 73 rokov v piatok prehrala boj s leukémiou. Speváčka trpela okrem iného i demenciou, Alzheimerovou chorobou, zlyhávali jej obličky a údajne sa už nedokázala sama ani podpísať. "Príčinou smrti boli komplikácie súvisiace s leukémiou. Jej manžel Artis Mills a synovia boli pri nej. Je to obrovská strata pre jej rodinu, priateľov a fanúšikov po celom svete," uviedol speváčkin manažér a blízky priateľ Lupe De Leon. Počas sólovej kariéry nahrala 29 štúdiových albumov a na konte má legendárne hity ako At Last, I'd Rather Go Blind či Tell Mama. Získala šesť ocenení Grammy a 17 Blues Music Awards. V roku 1993 ju uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy a v roku 2001 do Bluesovej siene slávy. V rebríčku 100 najlepších spevákov všetkých čias magazínu Rolling Stones sa James umiestnila na 22. mieste a v rebríčku 100 najlepších umelcov na 62. mieste. Od roku 2003 má hviezdu na hollywoodskom Chodníku slávy. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu