Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Hillary Swank ľutuje účasť na narodeninách čečenského prezidenta!

Hillary vystúpila na narodeninách čečenského prezidenta Zobraziť galériu (6)
Hillary vystúpila na narodeninách čečenského prezidenta (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Americká herečka Hilary Swank sa rozhodla venovať svoj honorár z účasti na oslave 35. narodenín čečenského prezidenta Ramzana Kadyrova na charitu po kritike, ktorú jej adresovali organizácie na ochranu ľudských práv.

Hovorkyňa držiteľky dvoch filmových Oscarov, ktorú v súčasnosti možno vidieť napríklad vo filme Intímna pasca (2011), v piatok povedala, že herečka rozdelí svoj honorár rozličným charitatívnym organizáciám.

Swank (37) verejne oľutovala, že sa minulý týždeň zúčastnila v Groznom na koncerte pri príležitosti 35. narodenín Kremľom podporovaného čečenského prezidenta Kadyrova, obvineného z porušovania ľudských práv.

Organizácia Human Right Watch (HRW) so sídlom v New Yorku vyzvala Swank a ďalšie celebrity prítomné na kritizovanej akcii, aby vrátili financie alebo dary, ktoré dostali.

Swank sa tento týždeň obhajovala tým, že vôbec netušila o únosoch, vraždách a ďalších vážnych porušeniach ľudských práv, z ktorých je Kadyrov podozrivý.

Podľa magazínu Hollywood Reporter dostali Swank a belgický herec Jean Claude Van Damme za účasť zrejme šesťciferné honoráre. Van Damme vyšiel na pódium a povedal hostiteľovi "Mám vás rád, pán Kadyrov" a Swank uviedla, že jej je cťou byť v Groznom a zaželala mu veselé narodeniny. V programe zahrala aj britská huslistka Vanessa Mae, podľa čečenských médiá za to dostala pol milióna dolárov, napísal na svojej webovej stránke britský denník Guardian.

Herci Eva Mendes a Kevin Costner predtým pozvanie do Grozného odmietli, dodal. Pri príležitosti 35. narodenín Kadyrova zorganizovala minulý týždeň čečenská vláda okázalé oslavy, na ktorých sa zúčastnilo viacero západných hviezd.

Kadyrov, ktorý má podporu Kremľa, je známy míňaním miliónov rubľov na konské dostihy a futbalový tím v Machačkale, metropole Čečenska, ktorý nakupuje tých najdrahších svetových futbalistov napriek tomu, že región sužuje chudoba a vysoká nezamestnanosť, napísala agentúra AP.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu