Utorok18. jún 2024, meniny má Vratislav, zajtra Alfréd

Princ William s manželkou pobúrili obyvateľov: Kvôli klobúkom!

Kate a Princ William Zobraziť galériu (5)
Kate a Princ William

CALGARY - Britský princ William s manželkou Kate si na letisku v kanadskom Calgary odmietli nasadiť tamojšie tradičné biele kovbojské klobúky. Tým pobúrili obyvateľov natoľko, že sa v nich museli o pár hodín objaviť na rodeu.

Kráľovský pár privítal vo štvrtok na letisku v Calgary starosta mesta Naheed Nenshi s bielym športovým kovbojským klobúkom. Dva ponúkol vojvodovi a vojvodkyni z Cambridgeu.

Takáto privítacia tradícia sa v Calgary udržiava vyše 60 rokov, je symbolom kovbojskej kultúry mesta. Incident vyvolal diskusiu na Twitteri. Bol vraj neobvyklým "prešľapom" mladého kráľovského páru počas návštevy Kanady - prvej oficiálnej zahraničnej cesty od svadby.

Miguel Head, hovorca vojvodu a vojvodkyne z Cambridgeu, pre AP uviedol, že manželia si klobúky neskôr dajú a v súvislosti s veľmi váženým darom "nijakým spôsobom nechceli uraziť".

O niekoľko hodín sa princ William s manželkou Kate objavili v Calgary na rodeu, pričom mali biele klobúky a boli oblečení v štýle Divokého západu a v rifliach.

Vojvoda z Cambridgeu poznamenal, že na nich urobila silný dojem "rôznorodosť tejto prekrásnej krajiny - od Ottawy po Quebec, od Ostrova princa Eduarda po Severozápadné teritóriá a teraz nadšenie z Calgary - a čo povedať o týchto fantastických bielych klobúkoch".

Mladomanželia dnes končia deväťdňovú cestu po Kanade a odcestujú do Los Angeles v americkej Kalifornii. Princ William povedal, že návšteva prevýšila očakávania a prisľúbil návrat.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu