Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Slovenský spevák sa vzdal veľkej neresti: Prešiel si PEKLOM... A získal veľký balík peňazí!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Je to už rok, odkedy sa Jakub Petraník rozhodol, že je na čase zmeniť svoj životný štýl a zatočiť s neresťou, ktorá negatívne ovplyvňovala jeho zdravie. Tak ako tisíce ďalších ľudí aj on mal problém so závislosťou na nikotíne. Jedného dňa si však povedal "dosť" a s fajčením skoncoval... Ani zďaleka to však nebolo jednoduché...

„Včera to bolo presne 365 dní odkedy som skončil s užívamím nikotínu a akýchkoľvek náhrad. Uznajte… Som frajer. Chcel som sa o to teda podeliť aj z dôvodu, aby sme trošku zabudli na smútok a pozreli sa aj na tie pekné obyčajnosti a osobné úspechy," napísal na sociálnej sieti Facebook umelec, ktorý je na seba právom pyšný.

Ten, kto sa už o niečo podobné pokúsil, vie, že ani zďaleka nejde o jednoduchý proces. Ide totiž o veľmi náročnú formu závistlosti, no a keď človek prestane telo dopovať nikotínom, prejavujú sa aj abstinenčné príznaky. A Jakub pre Topky.sk prezradil, že jeho cesta bola pomerne náročná. Najhoršie vraj znášal prvé dní. 

Slovenský spevák sa vzdal
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Instagram J.P.)

„Prvé tri dni boli peklo. Mal som závraty, točila sa mi hlava, zle som videl. Bol som nervózny a mal som všetky abstinenčné priznaky, ktoré sa dali mať," opísal nám s tým, že nasledujúce dni už boli "iba o hlave" a toto obdobie potom trvalo asi ďalší mesiac a pol. „Až potom som už bol taký, že mi ani nenapadlo, že by som si dal," hovorí Jakub. 

V tomto procese mu vtedy veľmi pomohla návšteva jeho rodičov. „Boli tu na veľkonočné sviatky. Veľmi vtedy pomohlo, že som sa mal čomu venovať a mal som čo robiť, vysvetlil Jakub, ktorý zopakoval, že najväčším "masakrom" sú prvé dní a potom už ide len o pevnú vôľu. Všetko sa dá, keď sa chce a spevák to, našťastie, dokázal. Okrem toho, že sa zdravotne cíti lepšie, abstinencia sa odrazila aj na jeho účte. Koľko peňazí ročne ušetril, zistíte v našej galérii nižšie. Fúúú, tak to je skutočne krásna suma! 

Galéria: Galéria Jakub Petraník

Viac o téme: Jakub Petraník
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu