Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Jána Tribulu naháňala v Tatrách MEDVEDICA: Aj s malými sa rozbehla priamo k nemu... Zachránilo ho TOTO!

Ján Tribula & Natália Glosíková Zobraziť galériu (2)
Ján Tribula & Natália Glosíková (Zdroj: TV Markíza)

STARÝ SMOKOVEC - V médiách sa v tomto období čoraz častejšie objavujú správy o stretu človeka s medveďom. Svoju skúsenosť má aj redaktor a vášnivý turista Ján Tribula (46). Medvedicu stretol v Starom Smokovci. Bola aj s mláďatami a rozbehla sa rovno k nemu... Útoku sa vyhol len tak- tak!

Svoj desivý zážitok Tribula vyrozprával webu markiza.sk. „Bolo to pár rokov dozadu. V Tatrách, v Starom Smokovci bola problémová medvedica s malými a zásahový tím sa ju snažil odplašiť z intravilánu a vlastne ja som to monitoroval a nakrúcal s kamerou aj s mojím kolegom a mali sme pocit, že sme na bezpečnom mieste“ opísal krušné chvíle. Medvedica sa však aj s malými rozbehla priamo na nich. 

Hrozil nebezpečný útok a markizákovi v tej chvíli išlo doslova o život. Okamžite sa preto s kameramanom mobilizovali a z miesta ušli. „Tak som sa riadne rýchlo pakoval z toho miesta. Utekala na nás. Bola tma, určite nás cítila, ale našťastie sme stihli dobehnúť do auta, Keď sme už sedeli v aute tak „prefrndžala“ okolo nášho auta,“ pokračoval Tribula. 

Ako skúsený turista vie, že v prírode treba byť predvídavý a ostražitý. „Naozaj sa snažím na tých horách dávať extrémny pozor, či už na nejaké pošmyknutie, pád alebo možno aj na takýto nepríjemný stret s divou zverou, pretože naozaj na tých horách a v tej prírode sa chyby nezvyknú odpúšťať,“ dodal markizák. 

Ján Tribula aktuálne hviezdi v tanečnej šou Let's Dance.
Zobraziť galériu (2)
Ján Tribula aktuálne hviezdi v tanečnej šou Let's Dance.  (Zdroj: Tv Markíza)

Viac o téme: Ján Tribula
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu