Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Rytmusov najznámejší album sa mal volať úplne INAK: Názov vymyslel až TENTO človek!

Patrik Rytmus Vrbovský
Patrik Rytmus Vrbovský (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Patrik Rytmus Vrbovský (47) to v kariére doslova "zabil". Podarilo sa mu dostať zo sídliska na pomyselný vrchol. A pri tejto príležitosti ho čaká sólový koncert v pražskej O2 aréne. Rozhodol sa preto rekapitulovať si celé doterajšie pôsobenie. A jeho najznámejší album Bengoro je toho neodmysliteľnou súčasťou. Vedeli ste, že mal mať spočiatku úplne iný názov?

Uplynulo celých 18 rokov od momentu, kedy sa Patrik Rytmus Vrbovský rozhodol vydať na sólovú dráhu. V roku 2006 vydal album Bengoro, ktorým dokázal, že je na slovenskej hip-hopovej scéne špičkou. „Bengoro vznikol preto, lebo som sa chcel sólovo vyjadriť. To bolo vydané medzi prvými slovenskými albumami. Vtedy nebolo bežné, že by sa vydávalo,“ povedal na úvod.

Galéria: Galéria Patrik Rytmus Vrbovský

Z albumu sa predalo viac než 15 tisíc kusov. Pesničky ako Temeraf, Cigánsky sen či Moja štvrť poznajú rovnako ako mladšie, tak i staršie generácie. No a mnohých možno prekvapí, že spomínaný album mal mať úplne iný názov. „Bengoro sa malo volať Rázny básnik, to mám ináč v zošite napísané. Mám zošit, kde mám ten celý projekt, napísané všetky témy a nadpis ako sa mal volať album,“ priznal.

Igor Kmeťo však zamiešal karty a raperovi ponúkol názov Bengoro. „Bengoro sa volal jeden mafián z Jelky,“ uviedol Rytmus s tým, že ho na to upozornil spomínaný hudobník. A tak vznikol názov k jeho legendárnemu albumu. Rytmusovu sólovú hudobnú kariéru bude mapovať aj koncert s názvom King forever, ktorý Rytmus odpáli už tento rok 14. septembra v pražskej O2 aréne.

Lístky na šou kúpite TU»

Rytmusov najznámejší album sa mal volať úplne INAK: Názov vymyslel až TENTO človek! (Zdroj: Archív Rytmus)

Viac o téme: Patrik Rytmus VrbovskýBengoro
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu