Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Heribanove (†43) príznaky pred smrťou: ZLYHALI lekári? Neurológ sa zamýšľa nad ich konaním!

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Včera ráno Slovensko zasiahla tragická správa o náhlej smrti Daniela Heribana (†43). Hoci mu bola okamžite privolaná pomoc, lekári už jeho život zachrániť nedokázali. Ako informovala televízia Joj, zomrel vo svojom dome vo Svätom Jure na zástavu srdca. Len deň pred smrťou bol pritom údajne v nemocnici a sťažoval sa na bolesti chrbta, ktorý ho potom trápil aj naďalej...

„V ranných hodinách sme k pacientovi vyslali posádku záchrannej zdravotnej služby, ktorá ho na mieste zásahu oživovala. Resuscitácia však bola neúspešná, preto bol následne na miesto vyslaný obhliadajúci lekár,“ vyjadril sa hovorca záchranárov Martin Balko. Tragédii predchádzali bolesti chrbta, ktoré zosnulého herca len deň pred smrťou priviedli do nemocnice. 

Túto informáciu potvrdil na sociálnej sieti aj jeden zo susedov Daniela Heribana. „V noci mal neznesiteľné bolesti chrbta a pri príchode sanitky dostal zástavu srdca. Bol to môj sused, už ho odviezla pohrebná služba,“ napísal pod smútočným príspevkom na Instagrame. Po medializácii správ ohľadom hercových problémov s chrbticou sa nám do redakcie Topky.sk ozval lekár, ktorý pôsobí ako neurológ. 

Heribanove (†43) príznaky pred
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR)

Celý tento prípad sa mu nezdá. „Zachytil som, že bol deň predtým v nemocnici na akomsi vyšetrení pre bolesti "chrbta". Mladý človek v jeho veku nemá mať čo takéto bolesti pri absencii úrazu, zlého pohybu a podobne. Pri podrobnom vyšetrení musí lekár myslieť i na prípadnú embóliu a.pulmonalis alebo akútny infarkt srdcového svalu,” povedal nám neurológ, ktorý sa do redakcie ozval preto, že on sám niekoľko takýchto prípadov riešil.

Heribanove (†43) príznaky pred
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR)

Pacientov následne poslal na vyšetrenie ku kardiológovi. A jeho podozrenia sa potvrdili. „Ja som mal podobné prípady cca 2 alebo 3. Urgentne som ich odoslal kardiológovi, kde sa moje podozrenie potvrdilo,” vysvetlil nám a dodal, že čo sa týka možného zlyhania lekárov a ich prístupu, je to len jeho osobná domnienka, pretože nevie, aké vyšetrenia v nemocnici herec absolvoval. „Nechcem sa nikoho dotknúť, keďže neviem, aké vyšetrenia mu urobili. Ale mohlo ísť skutočne o akútne zlyhanie srdca,” dodal neurológ.  

Heribanove (†43) príznaky pred
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR)

Viac o téme: ZomrelDaniel Heriban
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu