Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Smutná správa z Čiech: Zomrel uznávaný herec Ladislav Trojan

Zomrel herec Ladislav Trojan Zobraziť galériu (2)
Zomrel herec Ladislav Trojan (Zdroj: Getty Images)

PRAHA - Vo veku 90 rokov v nedeľu zomrel herec Ladislav Trojan. Oznámila to jeho rodina, informuje TASR podľa servera novinky.cz.

"Dnes nad ránom zomrel náš milý otec, herec Ladislav Trojan. Odišiel v spánku, v pokoji a mieri. Úsmev mal na tvári do poslednej chvíle," uviedli v nedeľu na sociálnych sieťach jeho synovia producent a režisér Ondřej Trojan a herec Ivan Trojan.

Ladislav Trojan svoju prvú ochotnícku úlohu ešte ako dieťa odohral v orlovne v pražských Dejviciach. Táto sála sa postupom času premenila na dnes slávne divadlo, kde dlhodobo hrá jeho syn Ivan. Podľa vlastných slov sa k divadlu "navážno" dostal až počas gymnázia vďaka jednému z profesorov.

Po štúdiu na pražskej DAMU pôsobil vo viacerých divadlách, najdlhšie v Mestských divadlách pražských. Hral vo vyše stovke filmov, z ktorých sú najznámejšie Vrchní prchni, Kamarát do dažďa alebo Vlastníci. Asi najväčšiu popularitu mu vyniesla postava mladého Vendu Potůčka v televíznom seriáli Traja chlapi v chalupe, kde hral spoločne s Lubomírom Lipským (dedo Potůček) a Janom Skopečkom (otec Potůček).

Zahral si aj v seriáloch F. L. Věk alebo Poisťovňa šťastia. Od roku 2011 do novembra 2018 moderoval Kúzelnú škôlku, kde hral deda Láďu.

Smutná správa z Čiech:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Profimedia)

Viac o téme: Ladislav Trojan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu