Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Slovensko v smútku: Zomrela herečka Soňa Valentová (†76)!

Soňa Valentová zomrela vo veku 76 rokov. Zobraziť galériu (2)
Soňa Valentová zomrela vo veku 76 rokov. (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Po nedávnej smutnej správe o odchode legendárnej slovenskej herečky Maríny Kráľovičovej, zasiahla Slovensko ďalšia bolestivá informácia. Po dlhoročných zdravotných problémoch zomrela herečka Soňa Valentová (†76)!

O smutnej správe informovala na svojom profile na sociálnej sieti Facebook Svetlana Waradzinová, ktorá je vedúcou oddelenia kultúry v Bratislavskom samosprávnom kraji. „Odchádza detstvo mojej generácie. Odišla skvelá herečka. RIP Soňa Valentová,“ napísala k fotke legendárnej herečky. 

Soňa Valentová sa narodila 3. júla 1946 v Trnave ako tretie dieťa, pričom obe jej sestry zahynuli v koncentračnom tábore v Osvienčime. Staršia Vierka mala desať rokov, mladšia Emka len štyri. Hereckú kariéru začala v roku 1967 v SND a odvtedy stvárnila obrovské množstvo zaujímavých úloh nielen v divadle, ale aj pred kamerami. 

Galéria: Soňa Valentová

Skvelú herečku však v marci 2016 postihla náhla cievna príhoda, ktorá jej zasiahla ľavú stranu tela. Príhoda sa neprejavila na jej reči ani pamäti, no následky boli fyzického rázu a umelkyňa nevedela chodiť. Valentová sa už na divadelné dosky nikdy nevrátila a v posledných rokoch života bývala v domove sociálnych služieb v Petržalke. Česť jej pamiatke!

Tatiana Dyková (Vilhelmová) a Soňa Valentová
Zobraziť galériu (2)
Tatiana Dyková (Vilhelmová) a Soňa Valentová  (Zdroj: ČT)

Viac o téme: úmrtieSoňa ValentováSmutná správa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu