Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Český Slávik plný emócií: Vágner to neustál a ZRÚTIL SA… Kvôli Zagorovej!

Monika Absolonová a Karel Vágner dojatí k slzám Zobraziť galériu (9)
Monika Absolonová a Karel Vágner dojatí k slzám (Zdroj: TV Nova)

PRAHA - U našich bratov Čechov sa cez víkend opäť konalo slávnostné odovzdávanie cien Českého slávika. Hoci radosti a humoru počas jubilejného 60. ročníka bolo požehnane, v jeden okamih sa celé pražské Forum Karlín ponorilo do smútku a všetci prítomní plakali pri spomienke na už nebohú českú hviezdu Hanu Zagorovú (†75). Hudobný producent Karel Vágner (80) to neustál a emočne sa zosypal.

Galavečer plný známych tvárí. Tak to bolo slávnostné odovzdávanie cien Českého slávika. V sobotu večer si v pražskom Forum Karlín prevzali sošku tí najlepší. Burácajúci potlesk a radosť sa však v jednej chvíli premenili na slzavé údolie po tom, ako známa česká muzikálová speváčka a herečka Monika Absolonová (46) vzdala hold a uznanie zosnulej legendárnej speváckej dive Hane Zagorovej (†75).

Monika Absolonová dojatá k slzám po tom, čo zaspievala pieseň od Hany Zagorovej, Rybičko zlatá, přeju si.
Zobraziť galériu (9)
Monika Absolonová dojatá k slzám po tom, čo zaspievala pieseň od Hany Zagorovej, Rybičko zlatá, přeju si.  (Zdroj: TV Nova)

Monika Absolonová poslala symbolický bozk do neba Hane Zagorovej
Zobraziť galériu (9)
Monika Absolonová poslala symbolický bozk do neba Hane Zagorovej  (Zdroj: TV Nova)

Keď ako spomienku na ňu zaspievala jej pieseň Rybičko zlatá, přeju si, všetci prítomní skončili v slzách. Hudobného producenta a textára Karla Vágnéra sa to dotklo tak silno, že sa neudržal a emočne sa zrútil. Naozaj v ten moment, keď odznela jej pieseň, akoby sa zastavil čas. 

Spomínaný Karel Vágner bol na Českom slávikovi ako čestný zástupca za manžela Hany Zagorovej, speváka Štefana Margitu, ktorý mal v tom čase predstavenie vo Washingtone. S preberaním cien má Vágner už svoje skúsenosti, nedávno na Pražskom hrade prevzal od prezidenta Miloša Zemana medailu za zásluhy určenú tiež zosnulej Hane Zagorovej. No kým vtedy bol plný optimizmu a s radosťou v očiach mával speváčke k nebu, tak tu sa mu zaplnili slzami a nevedel prestať plakať.

Karel Vágner sa na českom Slavíkovi emočne zrútil
Zobraziť galériu (9)
Karel Vágner sa na českom Slavíkovi emočne zrútil  (Zdroj: TV Nova)
Karel Vágner sa na českom Slavíkovi emočne zrútil
Zobraziť galériu (9)
Karel Vágner sa na českom Slavíkovi emočne zrútil  (Zdroj: TV Nova)

Nebol však jediný, koho to chytilo za srdce. Pri záberoch do hľadiska bolo jasné, že jej odchod sa dotkol aj Lucie Bílej, Evy Burešovej, Táne Vilhemovej s Vojtom Dykom, Moniky Bagárovej, či samotnej speváčky Moniky Absolonovej, ktorá sa s veľkou gráciou zhostila tejto úlohy a dojala tak tisíce fanúšikov nielen v sále, ale bezpochyby, aj pred televíznymi obrazovkami.

Hoci absolútneho Slávika za svoju doterajšiu kariéru a prácu získala česká speváčka Lucie Bílá, niet najmenších pochýb, že tou skutočnou hviezdou sa v daný večer stala Hana Zagorová v speváckom nebi. Česť jej pamiatke.

Viac o téme: Monika AbsolonováHana ZagorováKarel Vágner
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu