Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Pauhofová so slzami na kraji: Čerstvá mama sa ospravedlnila LGBTI+... Silné slová!

Táňa Pauhofová Zobraziť galériu (9)
Táňa Pauhofová (Zdroj: TV MARKÍZA)

BRATISLAVA - Ohavný čin namierený proti LGBTI+, ktorý sa odohral na Zámockej ulici v Bratislave, hlboko zasiahol aj známu slovenskú herečku a čerstvú mamičku Táňu Pauhofovú (39). Vražda dvoch mladých chlapcov, Juraja (†27) a Matúša (†23), ani ju nenechala chladnou a verejne sa ospravedlnila celej komunite. Jej vyhlásenie malo silný odkaz aj pre jej rodinu.

Tragédia z 12. októbra sa bezpochyby zapísala do dejín a budeme si ju pamätať ako ohavný čin, ktorý bol namierený na LGBTI+ komunitu. Po prvýkrát u nás prišlo k vražde dvoch nevinných mladých ľudí, ktorí zomreli len kvôli tomu, že cítili srdcom inak ako ostatní. 

Pauhofová so slzami na
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: ozmladi.sk)

Po preklasifikovaní činu išlo podľa kompetentných o teroristický útok voči LGBTI+. Situácia v našej krajine nie je ľahostajná ani známym tváram zo šoubiznisu. Po tom, čo poslanci zmietli zo stola zákon o partnerskom spolužití, spojili svoje sily a rozhodli sa verejne vystúpiť a podať svoje vyjadrenie. Jednou z nich je aj herečka a už aj mama Táňa Pauhofová, ktorá tak isto nezostala ticho.

„Nikdy sme nemali dopustiť aby sa niečo také vôbec mohlo stať. Veľmi sa ospravedlňujeme. Nedáme si vás, patríme k sebe. Celá komunita LGBTI+. Nebudeme mlčať,” povedala so slzami v očiach umelkyňa.

A ako čerstvá mama prehlásila, že jej záleží na tom, aby aj jej dcéra mohla byť sama sebou. Celý príhovor, ktorý vznikol v rámci spolupráce s televíziou Markíza, si môžete pozrieť vo videu nižšie.

 

Viac o téme: Táňa Pauhofová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu