Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Zomrel najznámejší český mím (†86): Trpel Parkinsonom aj Alzheimerom!

Jaroslav Čejka zomrel. Zobraziť galériu (2)
Jaroslav Čejka zomrel. (Zdroj: youtube.com)

PRAHA - Vo veku 86 rokov zomrel český tanečník a mím Jaroslav Čejka. V utorok o tom informovali české médiá s odvolaním na Čejkovu rodinu, informuje spravodajkyňa TASR v Prahe.

Posledná rozlúčka s umelcom sa uskutoční na Mestskom cintoríne v Opave, spresnila hercova praneter Barbora Šenfeldová. "Prosíme o rešpektovanie jeho pamiatky a súkromia celej rodiny," uviedla pre denník Blesk.

Herec v posledných rokoch trpel Parkinsonovou a Alzheimerovou chorobou, ktoré ho postupne upútali na lôžko. Dožil v pražskom domove pre seniorov. Preslávil sa imitáciami operencov, ale dokázal stvárniť aj speváčku Tinu Turnerovú či britského herca Charlieho Chaplina.

Čejka si zahral v 20 českých filmoch, napríklad v tituloch Kdyby tisíc klarinů či Pan Tau. Ako mím so svojimi číslami vystupoval v televíznych estrádach. Hral v Národnom divadle a v roku 2007 získal cenu Thálie za celoživotné majstrovstvo v odbore tanec a balet. Zahral si hlavnú úlohu v hudobnom klipe speváka Davida Kollera na pieseň Nejde vrátit čas.

Viac o téme: Jaroslav Čajka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu