Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Šokujúca SMRŤ slovenskej herečky (†74): Tragická dopravná nehoda… Zomrela pod KOLESAMI VLAKU?!

Ivan Palúch a Tatiana Hrivnáková Zobraziť galériu (8)
Ivan Palúch a Tatiana Hrivnáková (Zdroj: RTVS)

BRATISLAVA - Slovenský herecký svet včera zarmútila správa o náhlej smrti herečky a pedagogičky Tatiany Hrivnákovej (†74). Už prvotné správy hovorili o tom, že umelkyňa zomrela pri tragickej dopravnej nehode. K nám sa však dostali informácie, že práve ona mala byť tou 74-ročnou ženou, ktorá v pondelok zahynula na koľajách pri bratislavskej Železnej studienke!

Ako sme už včera informovali, slovenská herečka a pedagogička Tatiana Hrivnáková prišla o život. 

Smutná správa sa rozniesla krátko potom, ako bratislavskí policajti informovali o smrti ženy, ktorá zahynula pod kolesami vlaku. „Podľa doterajších informácii mala 74-ročná žena vstúpiť a následne zostať stáť na koľajisku. Rušňovodič vzhľadom k rýchlosti vlaku a krátkej vzdialenosti nedokázal zrážke zabrániť. Na mieste obhliadajúci lekár skonštatoval smrť. Ďalšie okolnosti prípadu sú v súčasnosti predmetom vyšetrovania,“ informovala Polícia SR na sieti Facebook.

Šokujúca SMRŤ slovenskej herečky
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Facebook Polícia SR - Bratislavský kraj)

A všetko nasvedčuje tomu, že išlo práve o Hrivnákovú, ktorá vyučovala javiskovú reč a hereckú tvorbu na bratislavskom konzervatóriu. „Dostala sa k nám informácia, že zomrela po zrážke s vlakom,” povedal nám zdroj z hereckého prostredia. Polícia nám v tomto prípade indentitu ženy potvrdiť odmietla. 

Jedným z jej študentov bol aj mladý herec a spevák Martin Klinčúch z markizáckeho seriálu Pán profesor. „Budete mi chýbať pani profesorka,“ vyjadril svoj smútok nad jej odchodom. Úprimnú sústrasť vyjadrili aj jej hereckí kolegovia a ďalší študenti.

Martin Klinčúch smúti za profesorkou herectva
Zobraziť galériu (8)
Martin Klinčúch smúti za profesorkou herectva  (Zdroj: Instagram M.K.)

Zosnulá herečka Táňa Hrivnáková sa narodila 25. 9. 1948 v Rožňave. Okrem divadla bola súčasťou aj detskej relácie MA-TEL-KO a hrala v rôznych filmoch, ako napríklad, Adam Šangala, Zlatá priadka, Zlatá runa, Doktor Bencúr, Skúška vedenia a mnoho ďalších.

Na jej pôsobenie si budete môcť zaspomínať už dnes na Dvojke dopoludnia o 10:20, v rozprávke Zlatá runa, kde stvárnila hlavnú postavu.

Česť jej pamiatke.

 

RTVS so zármutkom prijala správu o úmrtí herečky Táne Hrivnákovej. Jej osobnosť si pripomenieme v stredu 5. októbra...

Posted by Dvojka on Tuesday, October 4, 2022

 

Viac o téme: Martin KlinčúchTáňa Hrivnáková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu