Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Od premiéry kultovej Saxany uplynulo 50 rokov: Aha, ako vyzerajú hlavné hviezdy DNES!

Od premiéry Dívky na koštěti uplynulo 50 rokov. Zobraziť galériu (9)
Od premiéry Dívky na koštěti uplynulo 50 rokov. (Zdroj: Filmové studio Barrandov)

PRAHA - Od premiéry filmovej rozprávky Dívka na koštěti uplynulo tento rok celé polstoročie. A keďže čas je pre každého rovnaký aj známi herci z tohto kultového počinu majú o 50 rokov viac... Pozrite, ako sa odvtedy zmenili Jan Kraus (69), Jan Hrušínský (67) či samotná Saxana Petra Černocká (72)!

U nás ani v Česku nie je azda nikto, kto by aspoň raz nevidel film Dívka na koštěti. Komédiu o mladej čarodejnici Saxane, ktorá prenikla do sveta ľudí, natočil režisér Václav Vorlíček. Tento rok v júli od premiéry tejto kultovky uplynulo celých 50 rokov. A pri tejto príležitosti sme si posvietili na hlavných predstaviteľov... Pozrite, ako sa za ten čas zmenili!  

Jan Kraus

Od premiéry kultovej Saxany
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: Filmové studio Barrandov/youtube.com)

Ako je z fotke zrejmé, český herec Jan Kraus (69) sa vzhľadovo zmenil skutočne výrazne. Vplyvom času, mu na tvári pribudlo viacero vrások. Jeho bujná hriva vlasov sa taktiež stratia. Napriek tomu, táto premena Krausovi na šarme rozhodne neubrala. Hoci sa herec v druhom pokračovaní filmu už neobjavil, v súčasnosti patrí k najväčším hviezdam českého televízneho prostredia.

V minulosti sa vyskytol vo viacerých filmoch, aktuálne je skôr verejnosti známy vďaka svojej vlastnej talkshow s názvom Show Jana Krause!, ktorá u našich susedov patrí k tým najviac sledovaným. 

Petra Černocká

Od premiéry kultovej Saxany
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: Filmové studio Barrandov/Profimedia)

Českej herečke a speváčke Petra Černockej by jej vzhľad mohlo závidieť mnoho žien. Vyzerá totiž, akoby sa na nej čas ani nepodpísal. Aj vo veku 72 rokov si zachováva eleganciu a charizma z nej priam srší.                                                                                       

Petra Černocká sa preslávila práve vďaka filmu Dívka na koštěti, kde hrala nezabudnuteľnú Saxanu. A dokonca za ňu v roku 1971 dostala aj cenu Herečka roku. Už popri tom, ako študovala, hrala Petra Černocká aj v kapele Pastýři. Je teda nielen úspešnou herečkou, ale aj talentovanou speváčkou.

Jan Hrušínský

Od premiéry kultovej Saxany
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: Filmové studio Barrandov/Profimedia)

Podľa týchto fotografií sa Jan Hrušínský zo sympatického mladíka premenil na šarmantného muža, ktorému šediny ne sexepíle rozhodne neubrali. Napriek tomu, že čas na nikoho nepočká, zdá sa, že šibalská iskra mu v očiach ostala aj naďalej.

Syn Rudolfa Hrušínského st., menom Jan Hrušínský (67), sa do povedomia divákov dostal práve vďaka Dívky na koštěti alebo Jak se budí princezny. No hral aj v ďalších filmoch. Neskôr sa však venoval najmä divadlu. Sám v roku 2004 založil pražské Divadlo Na Jezerce, avšak jeho iniciatíva sa prejavila aj predtým, napríkad o dva roky skôr, kedy založil Divadelní společnost Jana Hrušínského.

Viac o téme: Jan KrausPetra ČernockáDívka na koštětiJan Hrušínský
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu