Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Známy markizák BOJUJE vo VOJNE na Ukrajine: Dostal za to VYZNAMENANIE… Dôvod, prečo to robí!

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Instagram Z.V.)

UŽHOROD - Už začiatkom marca tohto roka sme na Topkách informovali o tom, že bývalý farmár Zdeněk Valent známy aj pod prezývkou Viking, sa vydal do vojnou zmietanej Ukrajiny. Rodák z Českej republiky už počas spomínanej markizáckej šou predviedol, že nemá problém s drsnými podmienkami na život. Nikdy sa netajil ani tým, že istý čas spával na ulici a živil sa odpadkami. A svoju statočnosť preukázal aj po odchode za hranice.

„Potrebujú našu pomoc. A keď ja môžem a nemám viac-menej čo stratiť, tak som sa rozhodol, že pôjdem pomôcť,” uviedol ešte v marci v rozhovore pre televíziu Markíza Zdeněk. Ako aj v reportáži odznelo, za službu v cudzom vojsku sa môže dostať na 5 až 8 rokov za mreže.

Viking síce požiadal českého prezidenta Miloša Zemana o výnimku, avšak na jej udelenie už nečakal. „Som pripravený čeliť tomu stíhaniu. A keď nedostanem nejakú výnimku, som potom ochotný tu na Ukrajine zostať,” dodal vtedy. 

Zdeněk Valent
Zobraziť galériu (4)
Zdeněk Valent  (Zdroj: TV Markíza)

Aktuálne je súčasťou konfliktu medzi Ruskom a Ukrajinou už viac ako tri mesiace. Tým, že obraňuje Ukrajinu, sa sociálnym sieťam venuje len naozaj sporadicky, no v posledných dňoch urobil predsa len niekoľko výnimiek. Jedným z dôvodov je aj to, že sa mu dostalo obrovského ocenenia. 

Známy markizák BOJUJE vo
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Instagram Z.V.)

Za svoj prínos a nasadenie si vyslúžil od ukrajinského Ministerstva obrany vyznamenanie Za zásluhy, ktoré ukázal aj svojim sledovateľom. Samozrejme, našlo sa i pár takých, ktorí si neodpustili hlúpe poznámky na margo toho, že Zdeněk sa vydal pomáhať do inej krajiny. Im všetkým však dal Viking najnovšie rázne najavo, čo si o nich myslí a ozrejmil im aj to, čo ho k tomu vlastne viedlo. 

„Domov nie je tam, kde si sa narodila, ale tam, kde máš srdce. Nešiel som bojovať pre peniaze. Ale za rodinu, ktorú som tu mal. Za ženu z Ukrajiny, ktorú som mal aj za život, ktorý som tu mal," dodal Zdeněk, ktorý zároveň dementoval názory, že do akcie sa vydal pre akékoľvek zviditeľnenie vlastnej osoby. 

Viac o téme: UkrajinaVikingZdeněk Valent
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu