Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

TRAGICKÉ udalosti v hereckom prostredí: Aj táto známa Slovenka chodí na TERAPIU!

Judit Bárdos Zobraziť galériu (4)
Judit Bárdos (Zdroj: Tv Markíza)

BRATISLAVA - Mnohí ľudia si nevedia predstaviť, že by so svojimi problémami vyhľadali pomoc psychológa. O tom, že terapie nie sú žiadna hanba, najnovšie prehovorila herečka Judit Bárdos.

Herečka Judit Bárdos sa uplatnila nielen na Slovensku, ale aj v Česku. Má za sebou prácu približne na 20 filmoch a objavila sa aj vo viacerých seriáloch. 

TRAGICKÉ udalosti v hereckom
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: CinemArt)

A ako najnovšie prezradila, niekedy je to poriadne ťažká práca. „Niekedy je náročné vrátiť sa na zem, pripadám si, akoby som žila v dvoch paralelných svetoch,” povedala pre iDnes s tým, že občas svoje úlohy porovnáva so svojím reálnym životom. „Každý má iný spôsob, ako z filmu prejsť domov, ja sa po nakrúcaní potrebujem prejsť, vychodiť všetky emócie, myšlienky a zážitky,” uviedla. 

Tým, že sa herec vžíva do svojej postavy a snaží sa odkryť, ako funguje jej psychika, sa niekedy s rolou stotožní až príliš. „Bohužiaľ mám vo svojom okolí aj prípady, keď séria tragických úloh viedla k tragédii aj v osobnom živote. Tomu sa snažím vyhýbať starostlivým výberom roly aj psychoterapiou,” prezradila Judit. 

TRAGICKÉ udalosti v hereckom
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Media Film)

Pomoc psychológa po prvý raz vyhľadala pred niekoľkými rokmi. „Mala som pocit, že sa strácam vo vlastnom živote. Myslím, že je dôležité si to uvedomiť aj priznať, v dnešnom svete sa všetci tvária, ako sú nad vecou, ale v skutočnosti nie sú a veľa rozhodnutí vykonajú zo strachu, z nevyriešených problémov či iných pohnútok,” uviedla herečka. Podľa nej je dôležité nabrať odvahu a osloviť odborníka. „Už tento malý krok predstavuje veľké osobné víťazstvo, že ste niečo zvládli a vidíte, že svoj problém môžete vyriešiť,” dodala. 

Psychoterapiu by odporučila prakticky každému. Nikto totiž nežije bezchybný a bezproblémový život. „Terapeut sa na váš problém pozrie nezúčastnene, zvonka, a poskytne rôzne uhly pohľadu. Kamaráti si vás tiež vypočujú, chcú vám pomôcť, ale tým, že vás poznajú, radia vám zo svojej pozície, Poskytujú vám neodborný osobný názor,” myslí si Bárdos. 

TRAGICKÉ udalosti v hereckom
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: ČT)

Viac o téme: Judit Bárdos
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu