Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

SMRŤ v slovenskom šoubiznise: Zomrel herec a politik Ľubo Roman (†77)

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: profimedia.sk)

BRATISLAVA - Odišiel na večnosť! Slovensko v úvode týždňa zasiahla smutná správa. A to, že herec a politik Ľubo Roman náhle zomrel. V apríli by oslávil 78. narodeniny. Česť jeho pamiatke.

Podľa informácii TV Joj zomrel známy herec na infarkt. Správy o úmrtí im potvrdil obhliadajúci lekár. Srdce potrápilo Ľuba Romana aj v minulosti. Po infarkte, ktorý prekonal ako 52-ročný, mierne spomalil pracovné tempo. 

Ľubo Roman s vnučkami.
Zobraziť galériu (3)
Ľubo Roman s vnučkami.  (Zdroj: profimedia.sk)

Ľubo Roman sa narodil 12. apríla 1944 v Malackách. V rokoch 1966 - 2001 bol hercom divadla Nová Scéna v Bratislave, v ktorom istý čas pôsobil aj ako riaditeľ. 

Z pôsobenia pred kamerami možno spomenúť počiny Dáždnik svätého Petra, My z deviatej A, Slnko v sieti, Stratená dolina, Hody, či Pokoj v duši. Účinkoval tiež v obľúbených seriáloch - Keby bolo keby, Búrlivé víno, Kukučka, Zoo a Prázdniny. 

Ľubo Roman v seriáli Búrlivé víno.
Zobraziť galériu (3)
Ľubo Roman v seriáli Búrlivé víno.  (Zdroj: TV Markíza)

Istý čas pôsobil Ľubo Roman aj v politike. V roku 1994 bol ministrom kultúry, o 10 rokov kandidoval za prezidenta, avšak vzdal sa v prospech Eduarda Kukana. V roku 2001 bol predsedom Bratislavského samosprávneho kraja. 

Viac o téme: Ľubo Roman
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu