Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Anka Šišková zmenená na nepoznanie: Táto starena nemôže byť ona!

Anna Šišková Zobraziť galériu (5)
Anna Šišková (Zdroj: Tv Prima)

BRATISLAVA - Herečka Anna Šišková oslávi v júni 62 rokov, no tento vek by jej hádal asi málokto. Aspoň doteraz! Známa blondínka totiž zrazu vyzerá oveľa, oveľa staršie...

Anna Šišková je obľúbenou herečkou nielen filmových a divadelných tvorcov, ale aj divákov. Mnohým je sympatická aj tým, že sa nijako viditeľne nesnaží zastaviť svoj vek. Zrejme za to môžu aj dobré gény, že aj po šesťdesiatke z nej stále vyžaruje mladistvý šarm. 

Anka Šišková zmenená na
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Aktuálne ale mnohí milovníci divadla zostali v šoku. Na fotografiách, ktorými bratislavské DPOH promuje svoju novú hru, ju totiž mnohí nespoznali. Aspoň na prvý pohľad. 

Šišková totiž vyzerá oveľa staršie a zanedbanejšie. Mnohí herci už kvôli svojej práci prešli rôznymi premenami a divákov najčastejšie ohurujú práve tie, keď musia nejaký čas rozmýšľať, kto sa "pod maskou" vlastne skrýva. A tak, hoci nejde o žiadnu lichotivú premenu, musíme povedať, že táto sa tvorcom naozaj podarila. 

Anna Šišková a Marta Maťová
Zobraziť galériu (5)
Anna Šišková a Marta Maťová  (Zdroj: KADU)

Marta Maťová a Anna Šišková
Zobraziť galériu (5)
Marta Maťová a Anna Šišková  (Zdroj: KADU)

V tejto podobe sa Šišková objaví v hre Umenie padať, ktorá sa u nás uvedie vôbec prvýkrát a slovenský preklad podporili Švédi – ide totiž o kus švédskej autorky Sary Stridsberg

Biografická tragikomédia rozpráva životný príbeh matky a dcéry  -  „Veľkej Edie“ a „Malej Edie“ Bealových, blízkych príbuzných (teta a sesternica) Jacqueline Kennedyovej.  Dcéra Eddie mala pred sebou sľubnú kariéru modelky a kabaretnej umelkyne v New Yorku,  po prvom neúspechu nenájde silu začať znovu, ale podľahne volaniu matky a vráti sa k nej do víkendového domu na pobrežie Atlantiku.

Hra sleduje ich osamelé, izolované spolužitie v rozpadávajúcej sa vile v East Hampton, kde hromadia zvieratá a odpadky. Po dome sa preháňajú mývaly a mačky, cez rozbité okná prelietajú morské vtáky. Zdrojom ich príjmu je minimálna suma mesačného „odškodného“, ktoré posiela Veľkej Eddie bývalý manžel. Cez spomienky matky a dcéry autorka rozkrýva charaktery a ich predstavy o ich vysnívanom živote, ktoré sú v absolútnom kontraste s realitou. Strindsbergová rozkrýva podivný vzťah matky a dcéry, ktoré vegetujú uprostred postupujúcej skazy a beznádeje a utápajú sa v do ružova vymaľovaných spomienkach, ale pre reálny život nenachádzajú silu.

Anna Šišková a Marta Maťová
Zobraziť galériu (5)
Anna Šišková a Marta Maťová  (Zdroj: KADU)

Vstupenky na predstavenie si môžete zakúpiť cez portál predpredaj.sk

Viac o téme: Anna Šišková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu