Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Trauma krásnej jojkárky: Som tučná!

Soňa Skoncová Zobraziť galériu (4)
Soňa Skoncová (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Jojkárska moderátorka Soňa Skoncová sa do povedomia verejnosti najprv dostala ako misska a modelka. Na prehliadkových mólach a titulných stránkach časopisov ohurovala dokonalým telom. Lenže ona mala pocit, že je tučná!

Soňa Skoncová v marci 2021 porodila svoje prvé dieťa – synčeka Robka. A popôrodné kilá brala ako prirodzenú súčasť života. „Prílišná pozornosť na kilá a centimetre je v tomto období nezmyselná. Rovnako ako otázky koľko kíl mám ešte na sebe,” vyhlásila na sociálnej sieti Instagram. 

Trauma krásnej jojkárky: Som
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Instagram SS)

Ona sama však tiež mala obdobie, keď svoje telo prehnane riešila. Robila totiž modelku a upierali sa na ňu zraky mnohých ľudí, a tak chcela byť dokonalá. „Zamýšľam sa nad absurdnosťou chorého perfekcionizmu, ktorý mi do hlavy vštiepil modeling a svet sociálnych sietí,” uviedla Soňa k fotografii z časopisu zo začiatku roka 2017. „Dnes sa pozerám na fotku a hovorím si, že som vyzerala úžasne. Viete, čo mi chodilo po rozume v daný moment na fotení? Mala som pocit, že moje telo nie je perfektné, že som tučná… Čítate správne, že som tučná,” dodala. 

Soňa Skoncová v máji 2017
Zobraziť galériu (4)
Soňa Skoncová v máji 2017

Ako Soňa dodala, svet modelingu a sociálnych sietí určuje, čo je dokonalé, ale autenticity a prirodzenosti je v ňom ako šafránu. „Vždy som si priala vzdať sa dokonalosti a byť sama sebou, byť ľudská, lebo ľudskosť je vedieť, že každý na svete raz zažil pocit menejcennosti. Chcem, aby ste vedeli, že sa to deje všade a nie ste sami,” prehovorila smerom k svojim sledovateľom. 

Ona sama precitla až počas tehotenstva. „Môj aha-moment prišiel s tehotenským bruškom, keď som mala kilá navyše – cítila som krásne, vnímala som svoje telo ako zázrak. Uvedomila som si, že Soňa nie je len telo prezentujúce sa na fotkách, ale láskyplný človek, ktorý miluje život, svoj život, svoje pravé ja s kilami či bez nich. Priatelia, nedovoľme, aby svet modelingu, sociálnych sietí či akýkoľvek iný svet bol producentom našich životov,” ukončila svoj príspevok.

Trauma krásnej jojkárky: Som
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Instagram S.S.)

Viac o téme: Soňa Skoncová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu