Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Pamätáte si ešte reláciu ELÁ HOP? Deti ju milovali… Aha, ako vyzerajú jej herci DNES!

Elá Hop bola relácia, ktorá celých 9 rokov zabávala deti. Zobraziť galériu (5)
Elá Hop bola relácia, ktorá celých 9 rokov zabávala deti. (Zdroj: RTVS)

BRATISLAVA - Deti 90. rokov si bez pochýb pamätajú obľúbenú reláciu Elá hop! Tú verejnoprávna RTVS vysielala každý víkend, celých 9 rokov. V roku 2009 ju však pre finančné problémy nadobro zrušili. Odvtedy uplynulo 12 rokov a... Herci, ktorí stvárňovali Elu a Hopa žnú úspechy v bábkovom divadle. Pozrite, ako vyzerajú!

Mnohí tridsiatnici dnes s nostalgiou spomínajú na obľúbenú reláciu ich detstva - Elá hop! Tú každú sobotu vysielala RTVS a medzi deťmi v tých časoch vyvolávala podobné ohlasy, ako dnes Miro Jaroš či Fíha Tralala. O tom svedčí napokon aj fakt, že sa na televíznych obrazovkách držala celých 9 rokov. 

V roku 2009 však prišiel náhly koniec. Dôvodom boli finančné problémy, ktoré reláciu trápili dlhší čas. Rozpočet sa rokmi nemenil a chýbali prostriedky nielen na scenáre, ale aj režisérov. Nebolo dokonca ani na najnutnejšie opravy scény. „Cítili sme, že sme ostali v boji o kvalitu relácie sami - a už to bolo nad naše sily,“ vyjadrili sa v minulosti predstavitelia Ely a Hopa.

Pamätáte si ešte reláciu
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: RTVS)

Tých od roku 1990 stvárňovali bábkoherci a manželia Katarína Aulitisová a Ľubomír Piktor. Relácia bola ich vlastným námetom a okrem účinkovania v nej, písali aj scenár. A tak si odchodom z RTVS svoje dielo zobrali so sebou. Ďalších 10 rokov potom dvojica s vystúpením Ely a Hopa navštevovala mestá.

Dnes obaja umelci pôsobia v Bratislavskom bábkovom divadle a naďalej žnú úspechy. Katarína Aulitisová tam obsadila post umeleckej šéfky a jej manžel Ľubomír Piktor napríklad získal cenu za herecký výkon v inscenácii Deduško na prestížnom festivale Skupova Plzeň. A pozrite, za tie roky sa veľmi nezmenili!

Pamätáte si ešte reláciu
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Bratislavské bábkové divadlo)

Pamätáte si ešte reláciu
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Bratislavské bábkové divadlo)

Viac o téme: Katarína AulitisováĽubomír PiktorElá Hop!
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu