Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

DRÁMA v pražskom divadle: 90-ročného herca museli odviezť do nemocnice!

Jiří Suchý Zobraziť galériu (2)
Jiří Suchý (Zdroj: TASR - Michal Svítok)

PRAHA - Účinkujúci a hostia akcie, ktorá sa v nedeľu konala v pražskom divadle Semafor, sa stali svedkami nepríjemnej drámy. Českého herca Jiřího Suchého (90) totiž musela z divadla odviezť záchranka!

V nedeľu sa v pražskom divadle Semafor konala akcia spojená s premiérou nového filmu. Milé podujatie však nečakane prerušila nepríjemná udalosť. 90-ročnému hercovi Jiřímu Suchému, ktorý mal počas večera aj spievať, totiž prišlo náhle zle. 

Po umelca tak do divadla musela prísť záchranka, ktorá ho rovno odviezla od nemocnice. Hovorkyňa záchrannej služby potvrdila, že Suchý je v Ústrednej vojenskej nemocnici a pri prevoze bol pri vedomí. Do rovnakej nemocnice v tom čase previezli aj českého prezidenta Miloša Zemana.  

Jiří Suchý
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR / Michal Svítok)

V prípade herca však našťastie nešlo o vážne zdravotné problémy - Suchého totiž podľa serveru iDNES.cz už prepustili a aktuálne je už v poriadku doma. 

Divadelník, spevák, textár, básnik, skladateľ, spisovateľ, filmár, výtvarník, zberateľ či režisér Jiří Suchý 1. októbra oslávil 90. narodeniny. Naposledy ho hospitalizovali vlani v marci pre kolaps z vyčerpania. Je spoluzakladateľom Divadla Na zábradlí a divadla Semafor. Vytvoril autorskú dvojicu s Jiřím Šlitrom. Po smrti Šlitra sa jeho divadelnou partnerkou stala Jitka Molavcová.

Viac o téme: Jiří Suchý
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu