Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Smutná správa: Zomrela slovenská herečka (†95), ktorá hviezdila v trilógii Slunce, seno…!

Zomrela herečka Olga Schmidtová. Zobraziť galériu (4)
Zomrela herečka Olga Schmidtová. (Zdroj: ALEF Film & Media Group)

PRAHA - Fanúšikov českých komédií zasiahla smutná správa. Vo veku úctyhodných 95 rokov zomrela herečka Olga Schmidtová, ktorá si zahrala napríklad v legendárnej trilógii Slunce, seno...

Herečka sa okrem spomínanej trilógie objavila aj vo filme Babovřesky či v Rafťákoch, kde si zahrala babičku, ktorá Matyášovi Valentovi dáva jednu lyžicu rybieho tuku za druhou. Na svojom konte má však nespočetné množstvo menších úloh.

Objavila sa napríklad aj vo filme Bobule, Doktor od jazera hrochů, Perfect Days, v seriáloch Comeback či Případy 1. oddělení. Práve v poslednom spomínanom si zahrala poslednýkrát - od roku 2014 sa herectvu nevenovala. Od roku 2017 žila v domove pre seniorov. 

Herečka naposledy hrala v roku 2014 v seriáli Případy 1. oddělení.
Zobraziť galériu (4)
Herečka naposledy hrala v roku 2014 v seriáli Případy 1. oddělení.  (Zdroj: Česká televize / Vojtěch Hurych)

Olga Schmidtová sa narodila ako Holečková v Banskej Bystrici. Počas vojny sa však presťahovala s rodinou do Česka a vyštudovala konzervatórium v Prahe. V roku 1947 sa jej narodila dcéra Zuzana, ktorú mala s výtvarníkom Otom Opršalom. 

Druhého manžela Mirka Schmidta herečka spoznala v Martine, kde v tom období pôsobila. Spoločne sa však neskôr presťahovali do Prahy, kde potom pôsobili ako slovenskí hlásatelia v rozhlase. V posledných rokoch herečka prežívala smútok. Jej jediná dcéra Zuzana zomrela v roku 2011 na rakovinu. Prežila ju tak o 10 rokov. Česť jej pamiatke!

Smutná správa: Zomrela slovenská
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Česká televize / Vojtěch Hurych)

Viac o téme: Olga Schmidtová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu