Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Detaily pohrebu legendárneho Milana Lasicu (†81): Rozhodnuté - štátne pocty nebudú!

Pohreb Milana Lasicu bude v najužšom rodinnom kruhu. Zobraziť galériu (5)
Pohreb Milana Lasicu bude v najužšom rodinnom kruhu. (Zdroj: Profimedia)

BRATISLAVA - Po správe o náhlom úmrtí Milana Lasicu (†81) sa v parlamente predostrel návrh vyhlásenia štátneho smútku či zorganizovanie pohrebu so štátnymi poctami. Oficiálny smútok vláda napokon neschválila... No a druhý návrh zas neprijala rodina. Je rozhodnuté, pohreb legendárneho umelca bude v najužšom rodinnom kruhu!

Správa o smrti Milana Lasicu zasiahla celé Slovensko, nevynímajúc slovenských politikov. Vznikol preto návrh vyhlásiť na počesť zaslúžilého slovenského umelca štátny smútok. No politici na Koaličnej rade sa napokon dohodli, že štátny smútok vyhlásený nebude. 

Galéria: Milan Lasica

Rodine však ponúkli usporiadanie pohrebu so štátnymi poctami. Najbližší sa však rozhodli, že sa so svojim milovaným zosnulým chcú rozlúčiť v súkromí. Podľa informácií SME si rodina želá iba intímny obrad v úzkom kruhu. 


Koalícia sa na štátnom smútku pre úmrtie Milana Lasicu nedohodla: Rodine však ponúknu štátny pohreb


„Rodina sa rozhodla tak, že sa to má konať v absolútne najužšom kruhu a to treba rešpektovať,“ vyjadril sa výkonný riaditeľ Štúdia L+S Pavol Danišovič. Kedy pohreb prebehne, zatiaľ nie je známe. Domovské divadlo však na počesť Lasicu plánuje urobiť spomienkový program. 

„To však až po lete, pretože mnohí ľudia, ktorých by rodina chcela pozvať, sú teraz rozcestovaní. A otázka je, ako to bude vyzerať s pandémiou a opatreniami,“ dodal Danišovič. Ten už v pondelok povedal, že divadlo je pripravené sa podieľať na rozlúčke s Milanom Lasicom. Aktuálne je pred Štúdiom L+S zriadené pietne miesto.

Pred Štúdiom L+S vzniklo pietne miesto.
Zobraziť galériu (5)
Pred Štúdiom L+S vzniklo pietne miesto.  (Zdroj: Martin Bublavý)

Viac o téme: Milan Lasica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu