Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Nehoda bývalej missky Kralevich: Polroka po smrti Linh (†18) ju obvinili a... Len teraz by mala prísť o vodičák!

Daniela Kralevich je polroka po tragickej nehode obvinená. Zobraziť galériu (6)
Daniela Kralevich je polroka po tragickej nehode obvinená. (Zdroj: reprofoto:TV JOJ, Instagram, topky)

BRATISLAVA - Koncom septembra Bratislavou otriasla tragická dopravná nehoda. Na označenom priechode pre chodcov vrazilo terénne auto do 18-ročnej študentky. Ako sa ukázalo, SUV šoférovala bývalá finalistka súťaže krásy Daniela Kralevich (35). Tú teraz, polroka po tragédii obvinili. Navyše by mala prísť aj o vodičský preukaz!

Od dopravnej nehody pri ktorej zomrelo len 18-ročné dievča, uplynulo už viac ako 6 mesiacov a tragédia od začiatku vyvoláva množstvo otáznikov. Do prípadu sa zapojil aj generálny prokurátor SR Maroš Žilinka, ktorý zistil vážne pochybenia pri prvotných úkonoch dokumentovania dopravnej nehody. TASR o tom vo februári informoval hovorca Generálnej prokuratúry SR Dalibor Skladan. 


Desivá smrt tínedžerky (†18) v Bratislave: Luxusné SUV mala šoférovať bývalá misska, svedkovia v šoku!


Žilinka zistil neprimeranú dĺžku znaleckého dokazovania, ako aj pasivitu pri výkone dozoru nad dodržiavaním zákonnosti zo strany prokurátora. Objavilo sa dokonca aj podozrenie z korupcie. Vyslovil ho právny zástupca nebohej študentky Linh. Vodička smrtiaceho SUV Daniela Kralevich totiž do dnešného dňa neprišla o vodičský preukaz.

Daniela Kralevich mala zraziť študentku Linh na priechode pre chodcov.
Zobraziť galériu (6)
Daniela Kralevich mala zraziť študentku Linh na priechode pre chodcov.  (Zdroj: Topky:Ján Zemiar)

„O odňatí vodičského oprávnenia rozhodujú pracovníci dopravných inšpektorátov polície. Nejednotný postup v takýchto prípadoch vnáša podozrenie, že je tu korupcia, prípadne protekcionizmus,“ uviedol Peter Vačok. No zdá sa, že ľady sa konečne pohli a v prípade nastal výraznejší posun. Podľa informácií televízie Joj totiž Danielu Kralevich konečne obvinili. 

Polícia však prípad stále nekomentuje. „Vzhľadom k vykonávaným procesným úkonom a dôkaznej situácie vo vyšetrovaní nie je možné v súčasnosti bližšie informácie,“ znie ich vyjadrenie. Krajská prokuratúra však potvrdila, že Daniela Kralevich je obvinená a dokonca by v blízkom období mala prísť aj o vodičský preukaz. Ako Jojka ďalej informuje, v trestnej veci bolo vznesené obvinenie pre prečin usmrtenia. V tomto prípade je trestná sadzba od troch do piatich rokov. 

Pri dopravnej nehode prišla o život 18-ročná študentka Linh.
Zobraziť galériu (6)
Pri dopravnej nehode prišla o život 18-ročná študentka Linh.  (Zdroj: glnt.edupage.org)

Viac o téme: Daniela Kralevich
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu