Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Kralevich rok po tragickej nehode: Za usmrtenie Linh (†18) dostala podmienku... Týmto to neskončilo!

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: reprofoto:TV JOJ, Instagram, topky)

BRATISLAVA - Sudca Okresného súdu (OS) Bratislava II odsúdil koncom júla podnikateľku Danielu K. v prípade minuloročnej nehody, pri ktorej zahynula mladá študentka Linh, na podmienečný trest odňatia slobody na dva roky a sedem mesiacov. Informoval o tom TASR obhajca poškodených Peter Vačok. Prípad však bude mať ešte dohru.

"Sudca OS Bratislava II 28. júla odsúdil trestným rozkazom obvinenú Danielu K. za prečin usmrtenia na trest odňatia slobody vo výmere dva roky a sedem mesiacov s podmienečným odkladom na skúšobnú dobu v trvaní štyri roky. Popri treste odňatia slobody sudca uložil aj trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlá na dobu šesť rokov," uviedol Vačok.

Galéria: Daniela Kralevich

Podľa jeho názoru uzavretie podobných prípadov trvá neprimerane dlho vzhľadom na dĺžku znaleckého konania. Advokát nemá informáciu, či Daniela K. podala voči trestnému rozkazu odpor. V prípade, že by tak urobila, sudca by musel vytýčiť termín hlavného pojednávania.

Zároveň obvinenej uložil, aby v skúšobnej dobe podľa svojich schopností nahradila škodu spôsobenú trestným činom. Obvinenej uložil nahradiť škodu aj poškodenému.

Kralevich rok po tragickej
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky:Ján Zemiar)

Kralevich aj prokurátor podali voci rozsudku odpor

Podnikateľka Daniela K. a aj prokurátor podali odpor voči trestnému rozkazu. TASR o tom informoval hovorca Krajského súdu (KS) v Bratislave Pavol Adamčiak. Keďže podali procesné strany odpor, v zmysle Trestného poriadku bude vo veci nariadené hlavné pojednávanie. 

Prokurátor Okresnej prokuratúry Bratislava II podal obžalobu na OS Bratislava II 6. júla vo veci dopravnej nehody obvinenej Daniely K. z prečinu usmrtenia. Nehoda, pri ktorej zahynula 18-ročná chodkyňa, sa stala 21. septembra minulého roka na Tomášikovej ulici v Bratislave. Auto šoférovala Daniela K., pričom k zrážke došlo na priechode pre chodcov.

Obhajca Vačok v minulosti kritizoval prieťahy v konaní, najmä nevyhotovenie znaleckého posudku a neodobratie vodičského preukazu Daniele K. Pochybenia vo vyšetrovaní zistil aj prezident Policajného zboru Peter Kovařík. Avizoval vyvodenie zodpovednosti nielen voči vyšetrovateľovi, ale i jeho nadriadenému. Pochybenia v prípade zistil a poukázal na ne aj generálny prokurátor SR Maroš Žilinka.

Pri tragickej nehode zomrela študentka Linh.
Zobraziť galériu (4)
Pri tragickej nehode zomrela študentka Linh.  (Zdroj: Facebook)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu