Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Cibulkovú mali proti KORONAVÍRUSU zaočkovať prednostne: Riaditeľka nemocnice reaguje!

Dominika Cibulková má už očkovanie proti koronavírusu za sebou. Zobraziť galériu (2)
Dominika Cibulková má už očkovanie proti koronavírusu za sebou. (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - V závere minulého roka sa na Slovensku začali postupne podávať prvé vakcíny proti koronavírusu. V prvej vlne očkovania mali byť na zozname hlavne zdravotníci a silové zložky. Na verejnosť sa však dostala informácia, že ho tento týždeň mala podstúpiť aj bývalá tenistka Dominika Cibulková (31). Neoprávnene!

Denník N priniesol informáciu, že tento týždeň na bratislavských Kramároch zaočkovali aj bývalú tenistku Dominiku Cibulkovú. Nemocnica tvrdí, že ju do zoznamu neoprávnene doplnil pracovník z vakcinačného centra. Ten sa po prešetrení situácie už viac na očkovaní podieľať nebude.

Galéria: Dominika Cibulková

„Toto považujem za osobné zlyhanie jednotlivca, ktoré ma osobne veľmi mrzí,“ povedala pre Denník N riaditeľka nemocnice na kramároch Renáta Vandriaková. Na zozname osôb, ktoré majú podstúpiť očkovanie v prvej vlne, sa pritom mali nachádzať len pracovníci kritickej infraštruktúry.

„V tom sú iba zdravotníci, pracovníci kritickej infraštruktúry alebo iné skupiny, ktoré určilo ministerstvo zdravotníctva,“ povedala hovorkyňa nemocnice Eva Kliská. Nemocnica tvrdí, že očkovanie kohokoľvek, kto sa nenachádza na tomto zozname, je v rozpore s očkovacou stratégiou. 

Ministerstvo zdravotníctva zatiaľ informáciu o prednostnom očkovaní Dominiky Cibulkovej nemá: „Nemáme túto informáciu. Preverujeme to.“

Cibulkovú mali proti KORONAVÍRUSU
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Ministerstvo zdravotníctva SR)

Očkovanie na Slovensku

S očkovaním proti koronavírusu sa začalo ešte minulý rok potom, čo k nám dorazili prvé vakcíny. Prvým zaočkovaným bol profesor Vladimír Krčméry. Doteraz bolo zaočkovaných takmer 20-tisíc ľudí. Medzi prvými sú ľudia patriaci do kritickej infraštruktúry a všetci pracovníci z prvej línie, ktorí to naozaj potrebujú.

Dlhodobo sa diskutuje aj o očkovaní učiteľov. Ministerstvo zdravotníctva v súčinnosti s NCZI v stredu 6. januára rozšírilo kapacity termínov na očkovanie, ale aj okruh osôb, ktoré sa môžu prihlásiť na očkovanie. Prioritne by to mali byť zdravotnícki pracovníci, ktorí diagnostikujú, liečia a zabezpečujú starostlivosť o pacientov s ochorením COVID-19.

Viac o téme: Dominika Cibulková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu