Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Koronavírus v nitrianskom divadle: Riaditeľ POZITÍVNY a... Herci pracujú ďalej!

Jaroslav Dóczy Zobraziť galériu (7)
Jaroslav Dóczy (Zdroj: SITA/Martin Havran)

NITRA - Riaditeľ Divadla Andreja Bagara (DAB) v Nitre Jaroslav Dóczy bol pozitívne testovaný na koronavírus. No chod divadla to nijako neobmedzilo. Šéf divadla sa nachádza v domácej karanténe a herci pracujú ďalej.

„Milí priatelia, za včera pribudlo v Nitrianskom kraji 148 pozitívnych prípadov súvisiacich s ochorením Covid-19. Jeden z tých prípadov som, žiaľ, aj ja. Som v domácej karanténe. Chcem všetkých vyzvať, aby dodržiavali opatrenia, ktoré sú dôležité a nepodceňovali ani jedno z nich,“ informoval J. Dóczy v utorok 20. októbra na sociálnej sieti.

Prevádzka v divadle v súčasnosti prebieha v normálnom režime. Niekoľko pracovníkov DAB, ktorí prichádzali do kontaktu s Jaroslavom Dóczym, zostalo preventívne doma a pracujú v režime home office. Niektorí už majú naplánované aj preventívne testy na Covid-19.

V divadle sa dlhodobo dodržiavajú prísne epidemiologické opatrenia. Priestory budovy sa pravidelne dezinfikujú certifikovaným prípravkom, zamestnanci nosia rúška a využívajú dezinfekčné prostriedky, ktoré sú voľne prístupné na chodbách divadla.

Riaditeľ Divadla Andreja Bagara v Nitre bol pozitívne testovaný na koronavírus.
Zobraziť galériu (7)
Riaditeľ Divadla Andreja Bagara v Nitre bol pozitívne testovaný na koronavírus.  (Zdroj: SITA/Martin Havran)

Ako v tejto súvislosti Dóczy zdôraznil, v DAB sa pandémia ochorenia Covid-19 nikdy nepodceňovala. „Ja sám som v poslednej dobe neprichádzal do kontaktu s hercami ani tvorivými tímami, ktoré pripravujú inscenáciu Vlastníci, či konkurzy do muzikálu Jozef a jeho zázračný farebný plášť. DAB preto momentálne funguje normálne, pri dodržiavaní všetkých hygienických opatrení. Divadlo sa samozrejme v nasledujúcom období bude dôsledne riadiť všetkými nariadeniami Úradu verejného zdravotníctva a Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Nitre,“ uviedol riaditeľ.

Viac o téme: Divadlo Andreja BagaraJaroslav Dóczy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu