Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Takto sa Kronerovi vrátili depresie: Smutné slová hereckého kolegu

Ján Kroner Zobraziť galériu (4)
Ján Kroner (Zdroj: RTVS)

BRATISLAVA - Herec Ján Kroner (64) je už takmer 10 rokov vyradený z pracovného života. V minulosti sa priznal k depresiám a tie sa mu vrátili po neúspechu divadla Malá scéna. Na toto obdobie si teraz zaspomínal jeho herecký kolega Marek Majeský (47).

Ján Kroner dlhé roky podporoval Ligu za duševné zdravie. Netajil, že aj on mal v minulosti depresie a dokonca vyhľadal pomoc psychiatra, ktorý sa stal jeho dobrým kamarátom. „Každý si musí strážiť hranicu, ktorá ho delí od ochorenia. Aj ja som sa to naučil,” povedal v roku 2009 v rozhovore pre pánsky magazín. 

Ján Kroner v roku 2009
Zobraziť galériu (4)
Ján Kroner v roku 2009

Galéria: Ján Kroner

V tom istom roku opustil Slovenské národné divadlo a o rok neskôr sa stal principálom Malej scény STU. Bohužiaľ, hneď po prvej sezóne odchádzal z tohto postu maximálne sklamaný. Už nevládzem a odchádzam v hlbokej depresii, pretože si myslím, že na Slovensku nie je o nekomerčnú kultúru záujem,” uviedol vtedy vo svojom vyhlásení. 

Na toto obdobie si teraz zaspomínal Marek Majeský, ktorý počas obdobia zatvorených divadiel ponúkal fanúšikom na Instagrame pohľad na svoje staré úlohy. Včera prišiel na rad Revízor práve z Malej scény STU. „Dodnes ma mrzí, že som v tejto hre mal možnosť stáť na javisku s Jankom Kronerom iba na skúškach, generálkach a premiére. Bol to pre mňa veľký zážitok a profesionálna skúsenosť. Veril som, že divadlo, ktoré začal ako principál formovať, bude mať pod jeho vedením veľkú perspektívu a rozšíri tak úzku skladbu divadiel nášho hlavného mesta,“ uviedol so smútkom herec. 

Takto sa Kronerovi vrátili
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Instagram MM)

Kronera neúspech položil doslova na kolená, stiahol sa z verejného života a depresie udreli v plnej sile. Za posledné roky bol viackrát hospitalizovaný, naposledy sme ho v januári zachytili v zariadení vo Veľkom Záluží. 

Takto sa Kronerovi vrátili
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Vlado Benko Jr.)

Viac o téme: Ján Kroner
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu