Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Ján Kroner po takmer 10 rokoch mimo šoubiznisu: Takto teraz vyzerá

Ján Kroner Zobraziť galériu (2)
Ján Kroner (Zdroj: TV JOJ)

BRATISLAVA - V roku 2011 vyradili depresie Jána Kronera z jeho bežného pracovného života. Neskôr bol viackrát hospitalizovaný v psychiatrických zariadeniach. V jednom skončil aj koncom januára a nám sa ho podarilo nafotiť tesne pred vypuknutím koronavírusu.

Ján Kroner sa narodil 1. júna 1956. Po skončení VŠMU začal pôsobiť na Novej scéne, neskôr strávil 20 sezón v SND. Odišiel odtiaľ v roku 2009 a o rok neskôr otvoril Divadlo Malá scéna STU. Ako majiteľ a riaditeľ ale skončil už po prvej sezóne.  Už nevládzem a odchádzam v hlbokej depresii, pretože si myslím, že na Slovensku nie je o nekomerčnú kultúru záujem,” uviedol vtedy vo svojom vyhlásení. 

Po tomto sa herec stiahol z verejného života. Kroner sa v uplynulých rokoch liečil v psychiatrických zariadeniach v Pezinku či v Kežmarku. V januári sa k nám dostala informácia, že je opäť hospitalizovaný. Tentoraz vo Veľkom Záluží. 

Ján Kroner po takmer
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Vlado Benko Jr.)

Galéria: Janko Kroner vo Veľkom Záluží

Počas dlhoročného boja s depresiami prišiel aj rozvod s manželkou Lenkou Košickou, s ktorou má dcéru Paulínu. 

Ján Kroner je známy z filmov, seriálov aj dabingu. Účinkoval napríklad v rozprávkach O statočnom kováčovi (1983) a Nebojsa (1988), v dráme Skleníková Venuša (1985) alebo v športovej snímke Zakázané uvoľnenie (1986) odohrávajúcej sa v zaujímavom prostredí ľadového hokeja počas boja o titul majstra republiky. Zahral si tiež v mnohých televíznych filmoch, ako sú Dies irae (1984), Tá tajovská voda mútna (1987), Jahňa chudobného (1992), Čierna ovca (1996) alebo Chaos (2000).

Galéria: Ján Kroner
V novom tisícročí zaujal v úspešných filmoch Kruté radosti (2002), Polčas rozpadu (2007), Bratislavafilm (2009) alebo Lóve (2011). Priazeň divákov si získal aj výkonmi v televíznych seriáloch Profesionáli (2008), Mesto tieňov (2008) alebo Keby bolo keby (2009).

Viac o téme: Ján Kroner
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu