Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Najväčšia spoločenská udalosť roka v problémoch: S Plesom v opere skončili!

Najväčšia spoločenská udalosť roka v problémoch! Zobraziť galériu (3)
Najväčšia spoločenská udalosť roka v problémoch! (Zdroj: SITA/ Ples v opere)

BRATISLAVA - Tak toto asi nikto nečakal. Po dvadsiatich rokoch konania sa jednej z najväčších dobročinných udalostí na Slovensku prišiel veľký šok. Ples v opere tak, ako ho poznáme, už budúci rok prebiehať nebude. Jeho záštity sa vzdal hlavný partner a sponzor!

V posledných dňoch sa do médií dostala správa, že s dobročinným Plesom v opere prestáva spolupracovať spoločnosť Orange, ktorá bola jeho hlavným finančným podporovateľom. Mnohí sa preto začali pýtať, či sa najprestížnejší slovenský ples budúci rok vôbec uskutoční. Topky.sk preto získali vyjadrenie rovno od jeho riaditeľky - Andrey Cocherovej. 

Galéria: Všetky oficiálne FOTO z Plesu v opere 2020:
„Spolu s agentúrou Monarch ako organizátorom Plesu v opere považujeme za záväzok v tejto tradícii pokračovať a môcť tak ďalej napĺňať jeho dobročinné poslanie. Oslovujeme záujemcov o partnerstvo, ktorí vnímajú význam kľúčovej esencie plesu, dobročinnosti. Samozrejme, aj príprava ďalšieho ročníka plesu je tak, ako to je v súčasnosti aj pri iných podujatiach, ovplyvnená mimoriadnou situáciu v súvislosti s pandémiou,” vysvetlila pre Topky.sk Cocherová, keď sme sa pýtali, či koniec spolupráce s oranžovým operátorom znamená aj definitívny koniec Plesu v opere. 

Orange sa podľa všetkého vzdal záštity dobrovoľne a charitatívnej činnosti sa chce venovať po vlastnej línii. „Spoločnosť Orange Slovensko prehodnocuje svoju stratégiu v oblasti spoločenskej zodpovednosti. V Orangei sme sa preto rozhodli preskupiť naše sily a odhodlanie na adresnejšiu pomoc tým, ktorí to najviac potrebujú. 20. ročník Plesu v opere bol posledným, ktorý spoločnosť Orange Slovensko podporila. Orange naďalej zachová pozitívnu kontribúciu pre slovenskú spoločnosť v podobe pravidelnej a priamej pomoci,” píše sa v oficiálnom stanovisku od zástupcov Plesu v opere. 

Ples v opere sa potýka s vážnym problémom
Zobraziť galériu (3)
Ples v opere sa potýka s vážnym problémom  (Zdroj: SITA/ Ples v opere)

Ples v opere prišiel o svojho hlavného sponzora
Zobraziť galériu (3)
Ples v opere prišiel o svojho hlavného sponzora  (Zdroj: Ples v opere)

Zostáva teda len dúfať, že aj napriek komplikáciám s hlavným partnerom a situácii okolo koronavírusu sa usporiadateľom podarí nájsť vyhovujúce východisko. Predsa len... Dokážete si predstaviť začiatok plesovej sezóny bez toho, že by ju otváral práve Ples v opere, ktorého sa počas každého ročníka zúčastnia tie najzaujímavejšie osobnosti Slovenska? 

Viac o téme: Ples v opere 2020Ples v opere 2021
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu