Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Prekvapenie Karla Gotta (†80) niekoľko mesiacov po smrti: Darček zo záhrobia pre vdovu Ivanu!

Pred Vianocami dostala Ivana Gottová posmrtný darček od svojho zosnulého manžela Karla Gotta. Zobraziť galériu (4)
Pred Vianocami dostala Ivana Gottová posmrtný darček od svojho zosnulého manžela Karla Gotta. (Zdroj: Profimedia)

BRATISLAVA - Karel Gott (†80) nás v októbri nečakane opustil. Krátko pred smrťou však ešte stihol zavolať sklárov z Litoměříc, aby mu spravili odtlačok jeho pravačky. Výsledku sa však už, bohužiaľ, nedožil. Až nedávno ho majstri odovzdali vdove Ivane!

Karel Gott, ktorý bojoval s akútnou leukémiou, už cítil, že na tom zdravotne nie je dobre, a tak krátko pred smrťou zašiel do malej litoměřickej sklárne, aby si nechal urobiť odtlačok ruky. V minulosti tak urobil napríklad aj bývalý člen Beatles Paul McCartney a dnes je jeho ruka vystavená v Múzeu Křišťálový dotek.

 

Galéria: Takto si pamätáme na Karla Gotta:

 

„Pán Gott neprišiel za nami, ale naši sklári sa vydali za Maestrom. A bolo nám veľkou cťou, pretože v našej múzejnej expozícii by ruka Slávika veľmi chýbala,“ povedal českému Blesku majiteľ sklárne, no viac k tejto záležitosti odmietol povedať. „Ešte nenastal čas...“ dodal.

Pôvodne chceli majstri Karlovi darovať odlačok pravačky už k jeho 80. narodeninám, no ich ponuka zostala bez odozvy. Až neskôr sa Gott sám ozval... No samotného výsledku sa už, bohužiaľ nedožil. Výroba odtlačku je totiž zložitý a zdĺhavý proces.

Jedna krištáľová ruka mala byť hotová už pred Vianocami, a tak vdova dostala od svojho manžela prakticky posmrtný darček, ktorého hodnota sa šplhá k pol miliónu českých korún. Druhá by mala uzrieť svetlo sveta do mesiaca, aby od 1. apríla mohla byť vystavená v Muzeu Krišťálový dotek. 

Okrem odtlačku Karla Gotta, či Paula McCartneyho sú v múzeu vystavené tiež ruky prezidenta Václava Havla, rockera Micka Jaggera, hudobného skladateľa Ennia Morriconeho, hokejistu Jaromíra Jágra či herca Jiřího Krampola. 

Takto bude vyzerať odtlačok ruky Karla Gotta v Muzeu Krišťálový dotek. Toto je ruka hudobného skladateľa Ennia Morriconeho.
Zobraziť galériu (4)
Takto bude vyzerať odtlačok ruky Karla Gotta v Muzeu Krišťálový dotek. Toto je ruka hudobného skladateľa Ennia Morriconeho.  (Zdroj: hunatmuseum.cz)

Viac o téme: Karel GottIvana Gottová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu