Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Prekliatie českej chlapčenskej kapely? Ďalší člen pod vplyvom drog: Zadržaný vodičák!

František Bořík Zobraziť galériu (7)
František Bořík (Zdroj: Instagram F.B., )

PRAHA - Iba pred pár dňami musela kapela Mandrage zrušiť plánované turné a otázne je aj ich ďalšie fungovanie. Príčinou sú problémy s drogami speváka Víta Starého (30), ktoré už dlhšie nevedel zvládnuť. S drogami však koketoval aj ďalší člen kapely.

Reč je o 29-ročnom Františkovi Boříkovi, ktorý hrá v kapele na klávesy. Ten s drogami koketoval ešte v roku 2018. Ich užívanie ho síce neobmedzilo, čo sa týka spoločných vystúpení, ale razantne sa podpísalo pod jeho cestovateľské plány. V júni 2018 ho totiž zastavila policajná hliadka v rámci cestnej kontroly. Mladíkovi vtedy zistili v organizme prítomnosť drog.

Nielen spevák kapely Mandrage prepadol drogám. Skúsil ich aj ďalší člen, František Bořík.
Zobraziť galériu (7)
Nielen spevák kapely Mandrage prepadol drogám. Skúsil ich aj ďalší člen, František Bořík.  (Zdroj: Instagram F.B., )

Podľa policajného záznamu z tejto udalosti išlo o pervitín. Samotnú správu vtedy zverejnil sám František na svojom Instagrame. „Tak to vyzerá, že oslava narodenín sa mi pretiahne na rok...” napísal previnilec a sypal si popol na hlavu. Polícia mu totiž kvôli tejto nebezpečnej jazde na rok zadržala vodičský preukaz. Ten dostal späť až v lete minulého roka.

Františkovi Boříkovi zadržali vodičský preukaz.
Zobraziť galériu (7)
Františkovi Boříkovi zadržali vodičský preukaz.  (Zdroj: Instagram F.B.)

Hoci sa hudobník z incidentu poučil a už niekoľko mesiacov seká dobrotu, kapela sa nakoniec dostala do problémov kvôli spevákovi Vítovi Starému, ktorého závislosť pohltila natoľko, že partia musela zrušiť plánované koncerty. Navyše sa kapela rozhodla bez speváka nepokračovať a prostredníctvom posledného koncertu, ale aj sociálnych sietí sa po dlhých rokoch lúči s fanúšikmi. Niektorí však veria, že svoje idoly ešte na pódiách uvidia.

Viac o téme: MandrageFrantišek Bořík
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu