Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Ples v opere 2020: Táto dvojica udrela na gong, prvýkrát moderátorský pár a... TOTO bola hviezda večera!

TOTO sa dialo za bránami historickej budovy SND. Zobraziť galériu (8)
TOTO sa dialo za bránami historickej budovy SND. (Zdroj: Ples v opere)

BRATISLAVA - 20. ročník Plesu v opere včera večer oficiálne otvoril plesovú sezónu na Slovensku. Čo sa dialo pred jeho začiatkom, sme vás na Topkách už informovali. Teraz vás necháme nahliadnuť za brány historickej budovy Slovenského národného divadla. Takto prebiehal slávnostný program!


VEĽKÁ GALÉRIA príchodov na Ples v opere 2020: Ďurica s novou frajerkou, Kollár s mladou kráskou a tehuľky Cibulková s Surovcová!


Symbolického úderu na gong sa ujala dvojica športovkýň

Ples v opere povestným úderom na gong oficiálne otvorili dve výnimočné športovkyne - slovenská zjazdová lyžiarka, najlepšia paralympijská športovkyňa roka na svete, najúspešnejšia slovenská paralympionička v histórii samostatného Slovenska, deväťnásobná víťazka Paralympijských hier a pätnásťnásobná víťazka Majstrovstiev sveta v para alpskom lyžovaní Henrieta Farkašová a jej dlhoročná navádzačka Natália Šubrtová, s ktorou spolupracuje už dvanástu sezónu.

Ples úderom na gong otvorili športovkyne - lyžiarka Henrieta Farkašová a jej navádzačka Natália Šubrtová.
Zobraziť galériu (8)
Ples úderom na gong otvorili športovkyne - lyžiarka Henrieta Farkašová a jej navádzačka Natália Šubrtová.  (Zdroj: Ples v opere)

Úvodný ceremoniál v duchu opery

Priestor historickej budovy Opery prepožičiava Slovenské národné divadlo dobročinnému Plesu v opere od jeho prvého ročníka. Práve opera sa stala aj základom úvodného ceremoniálu, v rámci ktorého hostí očarila kombinácia popredných operných hlasov – sopránu Hrachuhi Bassenz, pôvodom z Arménska a slovenského tenoru Pavla Bršlíka. Úvodný ceremoniál previedol hostí prierezom vývoja opery od folklórnej piesne zastúpenej v prvej slovenskej opere, cez obdobie baroka, romantizmu, až k opere 20. storočia.

Inšpiráciou pri koncipovaní úvodného ceremoniálu bola láska.
Zobraziť galériu (8)
Inšpiráciou pri koncipovaní úvodného ceremoniálu bola láska.  (Zdroj: Ples v opere)

Večerom prvýkrát sprevádzala dvojica hereckých legiend, hudobný program moderoval konferencier

Jubilejný Ples v opere oficiálne zahájil symbolický úder na gong a 300 párov vzácnych hostí zaplnilo tanečný parket v rámci úvodného valčíka. Úvodným ceremoniálom previedli významných hostí slovenské herecké legendy – Emília Vášáryová a Martin Huba. Po zvyšok večera, ktorý spája dve vzácne jubileá, 20 rokov Plesu v opere a 100 rokov Slovenského národného divadla, sa však hosťom bude po prvýkrát v histórii tohto podujatia prihovárať v úlohe konferenciera mladý umelec Martin Madej.

Večerom sprevádzala herecký dvojica - Emília Vášáryová a Martin Huba.
Zobraziť galériu (8)
Večerom sprevádzala herecký dvojica - Emília Vášáryová a Martin Huba.  (Zdroj: Ples v opere)

Na Plese v opere sa predstavila hviezda seriálu Oteckovia

Úvodný ceremoniál Plesu v opere patrí k umeleckým vrcholom večera. V rámci 20. ročníka tohto podujatia sa niesol v znamení opery a ústredným motívom bola láska. Krátky príbeh začal tmavou scénou, kedy sa zjavil malý chlapec - známa detská hviezda z obľúbeného televízneho seriálu, Maroš Baňas. Malý herec stvárnil v rámci príbehu úvodného ceremoniálu jednu z kľúčových postáv a svoje vystúpenie ukončil spevom s uznávanými opernými hviezdami Hrachuhi Bassenz, pôvodom z Arménska, a Pavlom Bršlíkom. Divákov očarila ich jedinečná spoločná interpretácia známej piesne Páslo dievča pávy z opery Krútňava skladateľa Eugena Suchoňa.

Herec známy z Oteckov Maroško Baňas si zahral v úvodnom ceremoniály Plesu v opere.
Zobraziť galériu (8)
Herec známy z Oteckov Maroško Baňas si zahral v úvodnom ceremoniály Plesu v opere.  (Zdroj: Ples v opere)

Skvelí umelci roztancovali Ples v opere

V rámci programu jubilejného 20. ročníka dobročinného Plesu v opere sa postupne predstavia interpreti z oboch brehov Moravy, ktorí sa postarajú o skvelú zábavu a hudobnú pestrosť počas celého večera. Úvodné tanečné kolo patrilo členom legendárnych Monkey Bussiness - Tereze Černochovej a Matějovi Ruppertovi za sprievodu špičkových hudobníkov z B-Side Band. Hostia si však už mohli zaspievať aj známe hity spoločne s jednou z najväčších osobností slovenskej aj českej hudobnej scény – Richardom Müllerom.

Počas večera sa predstavil spevák Richard Müller.
Zobraziť galériu (8)
Počas večera sa predstavil spevák Richard Müller.  (Zdroj: Ples v opere)

O zábavu sa počas večera staral aj Matěj Rupper s Terezou Černochovou.
Zobraziť galériu (8)
O zábavu sa počas večera staral aj Matěj Rupper s Terezou Černochovou.  (Zdroj: Ples v opere)

Zábavu o polnoci rozprúdil multitalentovaný Vojtěch Dyk

O polnoci sa na pódiu v historickej budovy Slovenského národného divadla predstavila súčasná česká hviezda, multitalentovaný umelec Vojtěch Dyk, ktorý zažil na dvadsiatom dobročinnom Plese v opere svoju premiéru. S orchestrom potešil hostí nielen autorskými tanečnými skladbami, ale aj funky swingovými aranžmánmi svetových hitov.

Hviezdou večera bol český spevák a multitalentovaný umelec Vojtěch Dyk.
Zobraziť galériu (8)
Hviezdou večera bol český spevák a multitalentovaný umelec Vojtěch Dyk.  (Zdroj: Ples v opere)

Viac o téme: Ples v opere 2020
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu