Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

S agentúrou, kde mali znásilňovať dievčatá, spolupracovala aj slovenská speváčka: Prelomila mlčanie... Slová plné zdesenia!

S agentúrou, kde mali znásilňovať dievčatá, spolupracovala aj slovenská speváčka... Zobraziť galériu (6)
S agentúrou, kde mali znásilňovať dievčatá, spolupracovala aj slovenská speváčka...

BRATISLAVA - V posledných dňoch Slovenskom otriasa škandál, aký tu ešte nebol. Mladé dievčatá snívajúce o modelingovej kariére, ktoré podpísali zmluvy s agentúrou Exynet, boli údajne nielen oklamané a obraté o peniaze, no podľa najnovších informácií ich mal jeden z prevádzkovateľov spomínanej firmy sexuálne zneužívať. S pochybnou továrňou na dievčenské sny mala istý čas čo-to dočinenia aj známa slovenská speváčka.

Meno agentúry Exynet nie je vo svete "modelingu" žiadnou novinkou. Ani zďaleka však nejde o pozitívne referencie. Práve naopak. Už dlhší čas čelili obvineniam nespokojných klientov, ktorých mali na základe pofidérnych zmlúv oberať o stovky eur. Na čele firmy stáli Martina Ráczová a jej o 21 rokov starší manžel, biznis prevádzkovali najmä v obci Mojmírovce neďaleko Nitry. Dvojici najnovšie, na radosť mnohých, polícia klepla po prstoch. Nie však pre peniaze, ktoré Exynetu za dievčatá vysolili rodičia s vidinou úspechov v modelingu.

Objavili sa nechutné obvinenia, že slečny mali byť znásilňované, hovorí sa minimálne o siedmich obetiach. Vyšetrovateľka Policajného zboru z Nitry obvinila manželský pár z trestných činov sexuálneho zneužívania, ohrozovania mravnej výchovy mládeže a znásilnenia. „Muž po obvinení putoval za mreže policajnej cely a bol daný podnet na návrh na jeho väzobné stíhanie. Žena je trestne stíhaná na slobode. Okresný súd v Nitre po niekoľkohodinovom vypočúvaní rozhodol, že 48-ročný obvinený muž bude stíhaný väzobne,” napísala Polícia SR - Nitriansky kraj v príspevku na svojom Facebooku.

Peter Rácz po obvinení skončil za mrežami.
Zobraziť galériu (6)
Peter Rácz po obvinení skončil za mrežami.  (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Nitriansky kraj)

Zlé svetlo tak okamžite začalo padať na všetkých, ktorí s agentúrou spolupracovali. Nevyhla sa tomu ani speváčka Claudia. Tá sa s kolegom Riccom objavila v česko-slovenskom X-factore, neskôr spoločne vyhrali ten maďarský. Pred štyrmi rokmi sa obaja ako hudobní hostia zúčastnili finále Miss Exynet. Speváčku sme preto oslovili s niekoľkými otázkami ohľadom spolupráce s obvinenou dvojicou. Tá sa síce najskôr k situácii veľmi vyjadrovať nechcela, napokon však predsa len odpovedala. 

Čo sa týka spolupráce, ponuka prišla na mail hudobného vydavateľstva a odkomunikoval ju manažér. Mail vraj podpísaný nebol, a tak Claudia nevie uviesť, či ju oslovila Martina alebo to bol Peter. Bližší kontakt s ktorýmkoľvek z nich vylúčila. „Nikdy predtým ani potom sme sa nestretli, v podstate sme neprišli do kontaktu ani na mieste, pretože všetko potrebné riešil náš manažér,” povedala nám s tým, že výsledkom boli len dve alebo tri odspievané pesničky. 

Claudia v roku 2015 vystupovala na Miss Exynet. S obvinenými manželmi vraj nikdy v užšom kontakte nebola.
Zobraziť galériu (6)
Claudia v roku 2015 vystupovala na Miss Exynet. S obvinenými manželmi vraj nikdy v užšom kontakte nebola.  (Zdroj: YouTube)

Na galavečer vystupovala aj so svojím kolegom Riccom.
Zobraziť galériu (6)
Na galavečer vystupovala aj so svojím kolegom Riccom.  (Zdroj: YouTube)

Hoci sa pochybné praktiky Exynetu už v tom čase prepierali na verejnosti, nič podobné vraj nezachytila. „Nie som zbehlá v modelingu, takže ja by som ani nevedela posúdiť, či to prebieha štandardne alebo nie,” vysvetlila nám a uviedla, že okrem vystúpenia trávila väčšinu času v šatni. Z toho, čo sa aktuálne okolo agentúry deje, je však vraj ona sama v absolútnom šoku a neskrývala znechutenie. 

Muž po boku Claudie má byť obvinený Peter Rácz.
Zobraziť galériu (6)
Muž po boku Claudie má byť obvinený Peter Rácz.  (Zdroj: YouTube)

„Som úprimne zhrozená a znechutená. Deti by nemali poznať nič tak zvrátené a nechutné. Je mi až nevoľno z takých prípadov. Veľká vďaka za ľudí, ako je Kristína Kövešová. Silno jej držím palce v tom, čo robí,” dodala na záver s narážkou na markizácku reportérku, ktorá sa v súčasnosti celej tejto kauze aktívne venuje. 

Viac o téme: ClaudiaKlaudia FarkašováExynet
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu