Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Markíza vytiahla novú šou Utajený šéf: Sťažnosti, darčeky, ale aj vyhadzov!

Markíza spustila novú šou Utajený šéf. Zobraziť galériu (6)
Markíza spustila novú šou Utajený šéf. (Zdroj: TV MARKÍZA)

BRATISLAVA - Televíznych šou nikdy nie je dosť. Vedia to aj v Markíze, kde v utorok odštartovali reláciu Utajený šéf. Reakcie divákov na seba nenechali dlho čakať...

Televízia tentokrát stavila na trochu inú formu reality šou. V pôvodne americkom formáte sa totiž zamaskovaný šéf zamieša medzi svojich zamestnancov, aby sa na vlastnej koži presvedčil, ako to v jeho podniku funguje aj z tej opačnej strany.

Prvým odvážlivcom, ktorý sa nechal prehovoriť na pilotný diel, bol spolumajiteľ slovenského pivovaru Branislav Cvik. Aby ho ani jeden zo zamestnancov v žiadnom prípade nespoznal, s jeho výzorom sa pohrali profesionálni maskéri a následne sa vybral na jednotlivé pracoviská, kde vystupoval ako brigádnik.

Tvorcovia samozrejme mysleli aj na to, aby nikomu neprišla podozrivá prítomnosť kamier, a tak do priestorov prišli pod zámienkou, že ide o natáčanie dokumentu o nezamestnanosti. A zdá sa, že trik fungoval.

Spolumajiteľa pivovaru Branislava Cvika šikovne zamaskovali každé ráno pred nástupom do práce.
Zobraziť galériu (6)
Spolumajiteľa pivovaru Branislava Cvika šikovne zamaskovali každé ráno pred nástupom do práce.  (Zdroj: TV MARKÍZA)

Utajený šéf si následne vyskúšal prácu na rôznych pozíciách, ale tiež vyspovedal niekoľkých zamestnancov. Podobne ako v americkej verzii, aj tu sa snažil zistiť hlavne to, čo sa dá vylepšiť nielen zo strany zamestnancov, ale aj zo strany vedenia. Od nič netušiacich ľudí si pritom vypočul kritiku, chválu i dojímavé príbehy. Šéf vyložil karty na stôl o týždeň neskôr, keď si niekoľkých zamestnancov pozval priamo do kancelárie. A začali sa diať veľké veci.

Branislav Cvik si na jeden týždeň vyskúšal prácu rádových zamestnancov.
Zobraziť galériu (6)
Branislav Cvik si na jeden týždeň vyskúšal prácu rádových zamestnancov.  (Zdroj: TV MARKÍZA)

Po tom, čo prekvapeným zamestnancom odhalil svoju identitu, prišlo k vyrovnávaniu účtov. Našťastie, v najlepšom zmysle slova. Nechýbali pochvaly či odmeny v podobe darčekov, zájazdov a rekreačných pobytov, ale došlo aj na vytýkanie drobných chybičiek v každodennom procese.

Výnimkou bol len mladík Vladimír Sabo, ktorý pracoval ako čistič tankov. Ten po záverečnom rozhovore so svojím šéfom o funkciu prišiel. Našťastie, vyhadzov ho však nečakal. „Vás je tu škoda, chceli by sme využiť váš potenciál, a preto vás posúvame na ďalšie oddelenia,” oznámil Cvik húževnatému zamestnancovi, ktorý následne skutočne nastúpil na novú pozíciu.

Šéf zamestnancom vytkol chyby, ale aj odmenil ich tvrdú prácu.
Zobraziť galériu (6)
Šéf zamestnancom vytkol chyby, ale aj odmenil ich tvrdú prácu.  (Zdroj: TV MARKÍZA)

Šou sa stretla s dobrými ohlasmi aj u divákov, ktorí prostredníctvom sociálnej siete adresovali televízii množstvo pochvál. A niet sa čo čudovať. Vyzerá to totiž, že konečne ide o reality šou v tom pravom zmysle slova. Veď kde už si užijete realitu viac, ak nie priamo v práci?

Viac o téme: Utajený šéf
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu