Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Koleník odsúdený za daňový podvod: Už v minulosti lietal v problémoch s financiami... Prešetrovala ho kriminálka!

Ján Koleník bol právoplatne odsúdený za finančný podvod. Zobraziť galériu (5)
Ján Koleník bol právoplatne odsúdený za finančný podvod. (Zdroj: Vlado Anjel)

BRATISLAVA – Včera Slovensko šokovala správa o tom, že herec Ján Koleník (39) bol uznaný vinným z daňového podvodu. Podľa aktuálnych informácií malo k rozsudku dôjsť už v polovici augusta. Sympatický brunet tak musí buď zaplatiť sumu 10 000 eur alebo skončí na 4 mesiace vo väzení. Problémy s daňami mal už pred pár rokmi.

Bratislavské noviny priniesli ako prvé informáciu o právoplatnom rozsudku, ktorý im potvrdil hovorca Krajského súdu Bratislava Pavol Adamčiak. „Rozsudkom Okresného súdu Bratislava IV sp. zn. 37/34/2019 zo dňa 15. 8. 2019 (schválená dohoda o vine a treste) bol Mgr. art. Ján Koleník odsúdený z prečinu daňového podvodu podľa §277a ods. 1 Trestného zákona, pričom odsúdenému bol uložený peňažný trest 10 000 €.“ V prípade, ak by herec finančnú pokutu nezaplatil, mohol by skončiť až na štyri mesiace vo väzení.

Ján Koleník musí zaplatiť buď 10 000 € alebo si posedí 4 mesiace za mrežami.
Zobraziť galériu (5)
Ján Koleník musí zaplatiť buď 10 000 € alebo si posedí 4 mesiace za mrežami.  (Zdroj: TV JOJ)

Rozsudok vyniesol súd už v polovici augusta, no herec lietal vo finančných problémoch už pred tromi rokmi. V tom období informoval o daňových podvodoch denník Nový Čas. Vtedy figuroval v prípade, kde došlo k nezákonnému obohateniu sa, a to v sume približne 15 000 eur. Avšak v tom čase sa Ján Koleník od tohto konania dištancoval.

Pred tromi rokmi pre herca pracoval účtovník, ktorý mal pod palcom jeho finančné záležitosti. Avšak pri daňovej kontrole došlo k zisteniu, že účtovník pochybil a malo dôjsť k nadmernému odpočtu DPH. Koleník však tvrdil, že s tým nemá nič spoločné, najatého finančníka prepustil a prijal nového. „Hneď, ako som zistil nezrovnalosti v účtovníctve, okamžite som to riešil. Vymenil som účtovníka. Nechcem, aby ktokoľvek prišiel čo i len o jediný cent,“ vyjadril sa ešte v decembri 2016 herec.

Celý prípad mala na starosti kriminálka, ktorá ho prešetrovala a v prípade potvrdenia hrozil Koleníkovi trest odňatia slobody na jeden až päť rokov. Je tak možné, že daný prípad spred troch rokov má svoju dohru práve teraz a spor herec vs. štát tak má svoje rozuzlenie, ktorým je zaplatenie pokuty alebo pobyt vo väzení.

Vo finančných problémoch lietal už pred tromi rokmi a je možné, že aktuálny rozsudok z augusta súvisí s kauzou z decembra 2016.
Zobraziť galériu (5)
Vo finančných problémoch lietal už pred tromi rokmi a je možné, že aktuálny rozsudok z augusta súvisí s kauzou z decembra 2016.  (Zdroj: Jan Zemiar)

Viac o téme: Ján Koleník
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu