Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Richard Stanke (52) havaroval pod vplyvom alkoholu, prišiel o vodičák: Teraz otvorene prehovoril!

Richard Stanke si zavaril. Zobraziť galériu (4)
Richard Stanke si zavaril. (Zdroj: Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Takto to vraj celé bolo! Známy slovenský herec Richard Stanke (52) musí v týchto dňoch riešiť nepríjemné opletačky s políciou. Dôvod? Minulý víkend totiž spôsobil dopravnú nehodu a keď mu muži zákona dali fúkal, v jeho dychu namerali 0,75 promile alkoholu. Okamžite mu preto bol zadržaný vodičský preukaz. Najprv sa herec k celej veci vyjadrovať nechcel. Teraz však otvorene prehovoril!

Včera sa na verejnosť dostala informácia, že Richard Stanke pred pár dňami spôsobil dopravnú nehodu. Pri tej sa našťastie nikto nezranil, no umelec si poriadne zavaril. Svojím luxusným vozidlom nabehol na vyvýšený obrubník a nielenže si vyrobil škodu 6000 eur, ešte má aj nepríjemné opletačky s políciou.

Policajná hliadka, ktorá na miesto nehody prišla, mu totiž v dychu namerala 0,75 promile alkoholu. Umelcovi tak muži zákona okamžite zadržali vodičský preukaz. „Podľa doterajších informácií viedol vodič osobné vozidlo, pričom pri prejazde kruhovým objazdom sa pravdepodobne dostatočne nevenoval vedeniu vozidla, v dôsledku čoho ľavým predným kolesom narazil do vyvýšeného obrubníka deliaceho ostrovčeka,“ prezradila policajná hovorkyňa KR PZ v Bratislave Veronika Slamková.

Keď sme herca v piatok v tejto súvislosti oslovili, nechcel sa vyjadrovať: „Nehnevajte sa, no nebudem sa k tomu vôbec vyjadrovať,“ slušne nás odbil Stanke. Oveľa zhovorčivejší však bol pre portál dennikn.sk. Ako prezradil, pred jazdou v nedeľu ráno nepil a išlo o zostatkový alkohol. Vraj ho samého prekvapilo, že nafúkal. Za svoje konanie sa však ospravedlňuje. 

„V sobotu večer som bol na oslave a okolo jednej v noci som mal posledné víno, keďže tvrdý alkohol vôbec nepijem. V nedeľu o ôsmej ráno som šoféroval, myslel som si, že po šiestich hodinách už môžem. Na kruhovom objazde som vošiel na obrubník a keďže som si poškodil koleso, nemohol som pokračovať v jazde a zavolal som odťahovú službu. Po nej sa tam objavili aj policajti. S vedomím, že som pred jazdou nepil, som bez problémov absolvoval dychovú skúšku. To, že bola pozitívna, ma prekvapilo a ospravedlňujem sa za to. Doteraz som nikdy takýto problém nemal a nikdy som s vedomím, že som pred jazdou pil alkohol, nesadol za volant,“ vyjadril sa herec.

Ten si v najbližšom čase za volant zrejme nesadne. Na ako dlho sa s vodičákom bude musieť rozlúčiť, však nateraz nie je známe. 

Viac o téme: Richard Stanke
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu