Streda17. apríl 2024, meniny má Rudolf, zajtra Valér

Príčina smrti predstaviteľky včielky Maje známa: Českej herečke puklo srdce!

Aťka Janoušková Zobraziť galériu (4)
Aťka Janoušková (Zdroj: česká televize / M. Hurt)

PRAHA - Pred pár dňami sa svet navždy rozlúčil s herečkou Aťkou Janouškovou. Česká diva, ktorú si ľudia pamätajú najmä ako hlas animovanej včieky Maje z rovnomennej rozprávky, zomrela 7. marca vo veku 88 rokov. Dnes je už známe, čo sa jej stalo osudným.

Herečkini blízki už poznajú príčinu jej smrti. Pitva ukázala, že jej smrť bola otázkou niekoľkých sekúnd, nanajvýš minút. „Aťke puklo srdce. Predtým prekonala pľúcnu embóliu," povedal pre český portál blesk jej blízky priateľ, režisér Lubomír Zemanec (43). Bol to práve on, kto s predstaviteľkou mnohých rozprávkových postáv hovoril ako posledný.

Príčina smrti predstaviteľky včielky
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Česká televize / Pavla Černá, )

„Vo štvrtok dopoludnia poriadne chrapčala, poradil som jej čaj z majoránky, ktorý robievala moja babička. Aťke nechutil, povedala, že si ho spraví až v piatok. Potom som jej volal večer okolo šiestej. Hlásila, že nemá teplotu, že je to lepšie." Neskôr sa jej však už nedovolal. „Poznal som dobre jej zvyky, chodila spať až po jedenástej, niekedy okolo polnoci. Keď som ju znova vytočil o 22:48, už mi telefón nezodvihla," spresnil režisér okolnosti ich posledného kontaktu.

Českú herečku našla o dva dni neskôr polícia, ktorá musela do bytu vniknúť násilím. Posledná rozlúčka s Aťkou Janouškovou je naplánovaná na štvrtok 21. marca v Pražských Strašniciach.

Viac o téme: Aťka JanouškováLubomír Zemanec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu