Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Vajdovú vyrazili zo psychiatrie: Vieme, čím si musela prejsť... Uff, tak to je poriadny masaker!

Petra Vajdová Zobraziť galériu (4)
Petra Vajdová (Zdroj: TV MARKÍZA)

BRATISLAVA - Pred štyrmi mesiacmi sa na verejnosť dostala šokujúca správa. Po tom, ako si herečka Petra Vajdová (33) zavarila šoférovaním pod vplyvom alkoholu, pre zranenie odstúpila zo šou Let's Dance a narobila si problémy v Slovenskom národnom divadle, skončila na protialkoholickom liečení. Odtiaľ napokon po niekoľkých týždňoch odišla. Nie však dobrovoľne. Za opustením liečebne mal byť vyhadzov pre porušenie striktného režimu...

A ten je v českej psychiatrickej liečebni, kde sa Petra nachádzala, poriadne drsný. Pacient, ktorý o liečbu požiada a predĺži odporučenie na liečbu od psychiatra alebo všeobecného lekára, strávi v programe 3 mesiace. Po jeho riadnom ukončení je možné požiadať o ďalšie doliečenie. Pri nástupe na „odvykačku“ si závislí na pobyt berú osobné a športové oblečenie, ich kozmetika a hygienické potreby nesmú obsahovať žiadny alkohol.

Petra Vajdová liečbu nedokončila, no počas nej si našla nového partnera.
Zobraziť galériu (4)
Petra Vajdová liečbu nedokončila, no počas nej si našla nového partnera.

Následne sú ubytovaní na 4- až 6-lôžkových izbách, kde im sú k dispozícii okrem postele nočný stolík a šatníková skriňa, pričom ďalšie potrebné úložné priestory nájdu v spoločných šatniach. V priebehu liečby majú pacienti v Kroměříži možnosť absolvovať rôzne voľnočasové aktivity, povoľuje sa návšteva kina, divadla koncertov či grilovanie. To je však zrejme najsvetlejšou stránkou celého pobytu.

Nejde totiž o žiadnu dovolenku, ako by si niekto mohol myslieť. Závislí vstávajú o šiestej ráno. Po rannej hygiene, rozcvičke, výdaji liekov či upratovaní izieb prichádza na rad terapia, ktorá prebieha niekoľkokrát do dňa. Časový harmonogram liečebne dokonca presne vymedzuje čas na pitie kávy či na výmenu posteľnej bielizne. Mení sa aj podľa jednotlivých dní. Vo štvrtok dokonca pacienti musia absolvovať povinný večer bez televízie.

Pacienti v liečebni majú prísne stanovený denný režim.
Zobraziť galériu (4)
Pacienti v liečebni majú prísne stanovený denný režim.  (Zdroj: Pomocvzavislosti.cz)

Naplánovaná je aj večierka. Pacienti chodia spať o 22:00, v piatky a soboty je však možné tento čas predĺžiť. Boj so závislosťou nie je rozhodne žiadnou prechádzkou ružovou záhradou. Svoje o tom vie už aj Vajdová, ktorá si však napokon v liečebni našla lásku, kamionistu Martina, ktorý sa mal boriť s rovnakými problémami. A práve spoločný vzťah má byť podľa doposiaľ medializovaných informácii dôvodom, prečo musela dvojica svoj pobyt predčasne ukončiť...  

Viac o téme: Petra Vajdová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu