Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Poníženie Lucie Bílej: Na koncerte ju vypískalo celé námestie!

Lucie Bíla takúto reakciu od ľudí určite nečakala. Zobraziť galériu (8)
Lucie Bíla takúto reakciu od ľudí určite nečakala.

PRAHA – Českí susedia zorganizovali k 50. výročiu okupácie pamätný koncert na Václavskom námestí. Medzi účinkujúcimi bola aj niekoľkonásobná zlatá slávica Lucie Bilá (52), ktorá si však už pri prvých tónoch vyslúžila hromadný piskot prítomných ľudí.

Od vpádu vojsk Varšavskej zmluvy na územie Česko-Slovenska uplynulo päťdesiat rokov. Pre oba národy predstavuje obdobie okupácie dôležitý miľník a českí bratia sa rozhodli pripomenúť si tieto udalosti koncertom. Vystúpili na ňom známe mená ako napr. Marta Jandová, Vojta Dyk, Jana Kirschner, Marta Kubišová či Lucie Bíla.

Kým pieseň od Marty Kubišovej Modlitba pro Martu sa stretla s obrovským potleskom a ováciami, keď vystúpila na pódium niekdajšia porotkyňa talentovej súťaže, publikum začalo pískať. Speváčka odprezentovala pieseň, ktorú pôvodne naspieval Karel Gott. Skladba Kam tenkrát šel můj bratr Jan hovorí o tragickom osude Jana Palacha.

Už pri prvých tónoch sa Lucie stretla s nespokojnosťou zo strany ľudí. Pískali tak hlasno, že zvukári museli pridať hlasitosť na hudbu aj na samotný spev zlatej slávice, aby ich prehlušili. Dôvodom nespokojnosti je zrejme fakt, že čiernovláska predtým spievala s Alexandrovcami, pôvodne sovietskym armádnym zborom, ktorý hral už v dobe, keď do nášho spoločného štátu postupovali vojská Varšavskej zmluvy a zrazu príde na spomienku okupácie, pričom na jej čele stál práve Sovietsky zväz.

Komentáre k Luciinmu vystúpeniu.
Zobraziť galériu (8)
Komentáre k Luciinmu vystúpeniu.  (Zdroj: Youtube / Prapop Stefan)

Komentáre k tomuto vystúpeniu na seba nenechali dlho čakať a ľudia odsúdili voľbu organizátorov pozvať Bílu na pamätný koncert. Na stránke youtube.com sa pod videom s jej vystúpením objavili aj takéto komentáre:

Marek: „Už keď som jej meno videl medzi vystupujúcimi, hovoril som si, že to bude asi celkom problém. Pani, ktorá lavíruje medzi Ortelom a Alexandrovcami, by asi na takej akcii vystupovať nemala.“

JaTyna125: „Nemala tam čo robiť. Že jej nie je hanba spievať s Alexandrovcami, zastávať sa skupiny Ortel a potom prísť na túto akciu a spievať pieseň o Jánovi Palachovi. Dúfam, že ten piskot a bučanie jej bude znieť v ušiach ešte dlho.“

Lucie si odniesla množstvo nepríjemných komentárov.
Zobraziť galériu (8)
Lucie si odniesla množstvo nepríjemných komentárov.  (Zdroj: Youtube / Prapop Stefan)

Viac o téme: Lucie Bíla
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu